Comunicate de presă

3.280 de elevi au învățat despre energia regenerabilă în cea de-a doua ediție a programului ”Eco-Creatorii de energie”

ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociația Hands Across Romania, are plăcerea de a anunța încheierea cu succes a celei de-a doua ediții a programului educațional extra-școlar ”Eco-Creatorii de energie”. Desfășurat în perioada 8 mai și 21 iunie 2024, programul a avut loc în 97 de școli din sud-estul țării și a implicat 3.280 de elevi din 146 de clase din învățământul primar, clasa a IV-a.

Comparativ cu prima ediție derulată în 2023, care a vizat județele Argeș, București-Ilfov, Brașov, Călărași, Giurgiu și Ialomița, sesiunea din acest an a extins aria de acoperire spre sudul țării, incluzând județele Olt și Gorj. Reprezentanții școlilor din județele Olt și Gorj au manifestat un interes semnificativ, înscriind 35 de clase în programul ”Eco-Creatorii de energie”.

Conținutul dedicat elevilor de clasa a IV-a este structurat în trei lecții per clasă și este susținut într-un mod interactiv de către voluntari ENGIE și lectori ai Hands Across Romania, oferindu-le copiilor o experiență de învățare captivantă și educativă.

Personajele mascote Eol, Lumi, Electro și Metano îi ghidează pe copii pe parcursul celor trei lecții, ajutându-i să descopere informații despre sursele de energie eoliană, solară, hidroenergia, biogazul prin învățare experiențială. Folosind echipamente dedicate, elevii consolidează conceptele teoretice prin activități practice. În plus, ei învață despre proprietățile gazului natural și comportamentul preventiv în situații de urgență. Sunt prezentate și eco-gesturi pentru reducerea consumului de energie acasă și protejarea mediului înconjurător.

Astfel, lecțiile devin nu doar informative, ci și distractive și memorabile pentru elevi, oferindu-le elevilor cunoștințe valoroase despre sursele de energie regenerabilă și modalitățile de conservare a resurselor naturale.

ENGIE Romania are 3 axe principale de acțiune în domeniul responsabilității sociale: educație, sănătate, eficiență energetică și protecția mediului înconjurător. În domeniul educației, compania a investit din 2005 până în prezent circa 1.383.000 euro în programe și proiecte educaționale ce au vizat: prevenirea abondonului școlar, conștientizarea și informarea publicului larg privind impactul asupra mediului înconjurător, sprijinirea categoriilor defavorizate pentru acces la educație, dezvoltarea învățământului dual și programe educaționale privind energia și utilizările ei.

Despre ENGIE Romania

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producție din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 23.255 km, deţin o capacitate de producție din surse verzi de 202 MW şi au peste 4.300 de angajaţi.

Contact presă ENGIE Romania:

Email: birouldepresa.ro@engie.com
keyboard_arrow_up