Electricitate

Energia doar pentru activitățile care îți fac plăcere

Mută plimbările din parc în grădina blocului tău. Transformă spațiul într-un adevărat loc de bucurie și relaxare. E posibil: spații verzi, liniște, relaxare și… energie electrică de la ENGIE. ENGIE construiește oferte adaptate oricărui tip de client. Oferta noastră pentru asociațiile de proprietari este construită pe praguri de consum care să te ajute să alegi ceea ce ai nevoie, simplu și rapid. Reducerea costurilor legate de energie reprezintă o prioritate pentru noi și ENGIE este alături de tine cu un preț competitiv alături de un contract transparent și o relație bazată pe încredere. Cu ENGIE, îți poți consuma energia doar pentru activitățile care îți fac plăcere, împreună cu cei dragi, în timp ce noi ne ocupăm de tot ce ai nevoie. 

ofertă recomandată

Ampero Verde

Alege Ampero Verde și ai energie electrică produsă în România din surse 100% regenerabile. În plus, reduci amprenta de carbon a familiei tale și contribui la un viitor mai verde pentru generațiile următoare.

Oferte electricitate

ENGIE Star

Ampero

 • 3,104 lei/kWh energie activă
 • Perioada de aplicare a ofertei tip: 6 luni
AMPERO VERDE

Ampero Verde

  • 3,104 lei/kWh energie activă
  • Perioadă de aplicare a ofertei: 6 luni
  • Energie electrică 100% din surse regenerabile , produsă în România
  • Contribui la un viitor mai verde pentru generațiile următoare
Condițiile ofertei sunt completate de clauzele contractuale generale. Preţurile finale sunt exprimate în lei/kWh şi conţin prețul energiei active și următoarele tarife reglementate: tariful de introducere energie electrică în reţea, tariful de extracţie energie electrică din rețea, costul serviciilor de sistem, tarifele de distribuţie, certificate verzi, contribuția pentru cogenerare şi acciza necomercială. Prețurile finale nu conțin T.V.A. (19%); acesta va fi facturat separat. Prețurile finale se pot modifica în funcție de schimbările tarifelor reglementate aprobate de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei. Conform Ordinului ANRE nr. 33/2014, prețurile reglementate pentru energia electrică reactivă se aprobă anual de către ANRE. Nu se plătește energie electrică reactivă aferentă consumului de energie electrică al clienților casnici cu putere aprobată mai mică sau egală cu 30 kW. Energia activă și tarifele reglementate nu conțin TVA. Ofertele noastre de energie sunt disponibile si pe comparatorul de oferte ANRE.

Întrebări frecvente

 • Vreau un contract de furnizare a energiei electrice, însă nu am contor.

  Dacă nu ai încă contor de energie electrică, trebuie să contactezi şi distribuitorul pentru instalarea şi punerea în funcţiune. Lista distribuitorilor o găseşti pe www.anre.ro.

 • Am contract de energie electrică, însă cu un alt furnizor. Cum pot schimba furnizorul de energie?

  Schimbarea furnizorului de energie de către clientul final se face în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 234/2019, fiind un proces gratuit ce nu implică modificări de ordin tehnic.

  Procesul include toate etapele prin care, pe parcursul derulării contractului de energie electrică și/sau gaze naturale, poți decide în calitate de client final să denunți unilateral contractul încheiat cu furnizorul actual și să închei un contract de furnizare cu un nou furnizor.

  Procesul de schimbare a furnizorului începe la data la care vei solicita schimbarea furnizorului, prin transmiterea unei notificări, fiind necesare 21 de zile pentru punerea procedurii în practică. Poți schimba rapid și simplu furnizorul de energie electrică naturale accesând formularul de contact online unde alegi subiectul Contracte din categoria Furnizare energie electrică.

  Pentru finalizarea procesului vei avea nevoie de:

  • notificare privind schimbarea furnizorului;
  • cerere și declarație pe propria răspundere privind deținerea unui drept locativ din care să reiasă calitatea avută pentru spațiul pentru care contractezi servicii de furnizare și că nu există litigii;
  • act de identitate reprezentant legal;
  • copie CIF;
  • copie Hotărâre Judecătorească de înființare a asociației de proprietari
  • datele tehnice ale locului de consum existente pe ultima factură de la actualul furnizor (dacă ne transmiți direct factura ta, te rugăm să elimini prețul energiei înainte să încarci fișierul).

  În funcție de particularitățile actelor depuse este posibil să îți solicităm informații/documente suplimentare, necesare încheierii contractului, față de cele menționate mai sus.

  Nu vei putea începe un proces de schimbare a furnizorului dacă:

  • ești titularul contractului de furnizare a energiei, dar ai pierdut dreptul de folosință privind locul de consum ce face obiectul cererii tale;
  • sunt mai puțin de 21 de zile rămase înainte de data de expirare a valabilității contractului curent de furnizare a energiei.

  Procesul de schimbare a furnizorului poate fi sistat dacă:

  • revii la noul furnizorul asupra notificării de schimbare a furnizorului în termen de 14 zile și noul contract nu a intrat în vigoare;
  • apare situația în care operatorul de rețea primește de la un alt furnizor decât noul furnizorul o altă notificare de schimbare a furnizorului.

  Totuşi, dacă online-ul nu e varianta potrivită pentru tine, poți încheia contractul de energie în oricare dintre centrele de relații clienți.

 • Asociația pe care o repezint este organizată sub forma unei asociații de locatari. Pot încheia contractul de furnizare energie electrică cu ENGIE?

  Da. Însă, înainte de semnarea contractului de furnizare va trebui ca asociația să capete statut de Asociație de proprietari. Pentru a face acest lucru va trebui să ne contactezi prin oricare dintre metodele pe care le găsești aici și să ne soliciți un Aviz de principiu, acest document va trebui prezentat Judecătoriei de care aparții pentru a obține statutul juridic de Asociație de proprietari prin hotărâre Judecătorească.

 • Cât sunt valabile contractele de energie electrică de la ENGIE?

  Indiferent de oferta pe care o alegi, contractul pe care îl vei semna cu noi va fi valabil pe perioadă nedeterminată. În schimb, prețul va fi valabil conform condițiilor fiecărei oferte, pe o perioadă determinată. De exemplu, dacă oferta aleasă are o valabilitate de doisprezece luni, în luna a unsprezecea noi îți vom propune o nouă ofertă de preț. Poți opta pentru aceea sau pentru oricare altă ofertă din portofoliul ENGIE.

 • Vreau o altă ofertă ENGIE, mai potrivită nevoilor mele de consum. Ce trebuie să fac?

  În cazul în care ești deja client ENGIE și dorești să alegi o altă ofertă din portofoliul nostru te așteptăm pe engie.ro. Tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de energie pentru care dorești o ofertă nouă și să urmezi pașii de contractare.

  Totuşi, dacă online-ul nu e varianta potrivită pentru tine, poți încheia contractul de energie în oricare dintre centrele de relații clienți.

keyboard_arrow_up