Natura viitorului trebuie să rămână verde pentru copiii noștri.

Alege AMPERO VERDE, un produs ENGIE de energie electrică
din surse 100% regenerabile, produsă în România.

Furnizare de energie
electrică verde

Te bucuri de energie electrică din 100% surse regenerabile: eoliană, solară și hidroelectrică.

Energie electrică
produsă în România

Folosești energie electrică verde locală
și reduci amprenta de carbon a familiei tale.

Viitor mai verde pentru
generațiile următoare

Ne ajuți să oferim acces la energie prin instalarea de panouri fotovoltaice copiilor vulnerabili din Asociația Micul Geniu.

Cu Ampero Verde oferim copiilor noștri
toate culorile de care au nevoie pentru un viitor verde.

Rulează videoul

Furnizare energie electrică din surse regenerabile 100% locale

Energia solară

Energia solară

Energia solară contribuie cu 1,5 % la producția de energie a țării prin cei 1,5 GW instalați și este o sursă de energie în creștere. Până în 2030 România ar putea avea peste 3 GW instalați.

Energia eoliană

Energia eoliană

România deține în acest moment 3 GW instalați de energie eoliană, reprezentând 12% din producția de energie a țării. Se estimează că în 2030 vom avea peste 6 GW.

Hidroelectricitatea

Hidroelectricitatea

Este cea mai importantă sursă de energie a țării, cu aproape 7 GW instalați. Energia hidroelectrică acoperă peste 30% din producția de energie a României.

Facilităm accesul la energie din surse regenerabile pentru 20 de familii, care, din cauza situației materiale precare, erau nevoite să apeleze la surse de iluminat pe bază de petrol lampant. Împreună cu asociația Micul Geniu, instalăm panouri fotovoltaice, care vor produce energia electrică verde necesară pentru consum.

Află mai multe

ENGIE X MICUL GENIU

Ești interesat de produsul Ampero Verde?

Lasă-ne datele tale, iar un consilier ENGIE te va contacta în cel mai scurt timp posibil.

Numărul de telefon începe cu zero și este compus din 10 cifre.

Întrebări frecvente

 • Ce înseamnă un contract de energie 100% verde?

  Un contract de energie 100% verde este un contract în baza căruia furnizorul se obligă să furnizeze doar energie din surse regenerabile. Sursele de energie verde pot fi apa, vântul, soarele, căldura din interiorul pământului, luând astfel naștere de exemplu: energie hidraulică, cea eoliană, energie solară, geotermală etc.

 • Cum mă asigur că primesc energia verde pe care o plătesc?

  Furnizorul este obligat să pună la dispoziție clientului final eticheta energiei electrice, corespunzătoare perioadei de referinţă. De asemenea, în baza contractului de furnizare încheiat între furnizor și client, furnizorul se obligă să respecte clauza care face referire la faptul că energia va fi 100% din surse regenerabile. În plus, orice client poate cere furnizorului să probeze corectitudinea informațiilor din etichetă cu ajutorul garanției de origine.

 • Ce sunt certificatele verzi?

  Certificatul verde (CV) este un titlu care atestă producerea de energie electrică din surse regenerabile de energie. Acesta este acordat producătorilor energiei electrice din surse regenerabile şi în cogenerare de înaltă eficienţă. Totodată, acesta este susține producția de energie din surse regenerabile. În prezent, fiecare MWh de energie electrică produs din surse regenerabile este recompensat cu un număr de certificate verzi (depinzând de tipul de energie produsă), la bază fiind un sistem de cote obligatorii de achiziţie de certificate verzi.

  Certificatele verzi sunt tranzacționate între producătorii și furnizorii de energie electrică și sunt facturate consumatorilor de energie electrică (cotă obligatorie pentru anul 2022: 0,5014313 certificate/MWh, conform ord. ANRE nr. 131/2021).

keyboard_arrow_up