Cu toții ne dorim ca mediul în care trăim să fie curat. De aceea, îți propunem soluția noastră de panouri fotovoltaice pentru energie verde. Poți avea economii lunare de până la 40% din factura de electricitate.
Panourile fotovoltaice convertesc radiația solară în energie electrică de curent continuu. Dar înainte să o poți folosi, energia trebuie convertită în curent alternativ - acesta fiind rolul invertorului atașat sistemului.
Sistemele fotovoltaice sunt modulare, ceea ce înseamnă că se pot adapta excelent la nevoile fiecărei locuințe. Astfel, dimensionarea se face în funcție de consumul zilnic, însă se ține cont și de locație, orientarea acoperișului, gradul de umbrire.
* Această simulare este orientativă, iar valoarea poate varia în funcție de valoarea medie a facturii de electricitate, de gradul de expunere la razele solare în funcție de zona geografică și de specificațiile casei tale.
În cazul în care consumul tău este mai mare de 600 kWh/lună îţi recomandăm dezvoltarea unei soluţii personalizate.
Trimite-ne un e-mail la fotovoltaice@ro.engie.com, iar specialiştii ENGIE te vor contacta pentru a stabili împreună cu tine sistemul optim pentru căminul tău.
Ai economii lunare la factura de electricitate datorită eficienței ridicate a sistemului.
Sistemul propus este adaptat nevoilor tale de consum, pornind de la specificațiile căminului tău.
Experții ENGIE se vor ocupa de tot pentru ca tu să te bucuri de beneficiile soluției cât mai rapid.
Ai 10 ani garanție pentru panouri și o durată de viață de 25 de ani.
În România, Prosumatorii sunt definiți ca acei clienți finali care:
Dacă vrei să afli cum poți transforma lumina soarelui în propria ta energie citește Ghidul Prosumatorului, realizat împreună cu EFdeN. Cadrul legislativ care reglementează statutul Prosumerilor în România poate fi consultat aici.
Momentul în care devii prosumator este momentul în care primești certificatul de racordare în calitate de prosumator. De la momentul achiziției, durata poate varia în funcție de modalitatea de finanțare aleasă.
Dacă te gândești să instalezi un sistem fotovoltaic, echipa ENGIE poate fi alături de tine încă din prima zi. Te putem ajuta cu o soluție personalizată, managementul documentației pentru a obține toate avizele necesare instalării și, ulterior, a statutului de prosumator, precum și întregul proces de instalare. Ne poți transmite un e-mail pe adresa fotovoltaice@ro.engie.com, iar colegii noștri îți vor răspunde pentru mai multe informații.
Certificatul tehnic de racordare va fi eliberat de distribuitorul de energie din zona ta. Poți verifica aici lista completă a distribuitorilor de energie. Dacă vei achiziționa un sistem de panouri fotovoltaice de la noi, te vom ajuta noi cu acest demers, fiind inclus în pachetul ENGIE Solar.
Prețul de vânzare al energiei electrice produse de sistemul tău de panouri fotovoltaice se calculează în funcție de prețul mediu ponderat înregistrat în Piața pentru Ziua Următoare (PZU) din anul anterior. Acest preț este unic și universal valabil pentru toți furnizorii de energie din piață. Poți găsi mai multe informații despre evoluția prețurilor pe site-ul OPCOM.
Compensarea cantitativă va fi acordată până la data de 31 decembrie 2030 la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unități de producere a energiei electrice cu o putere instalată de până în 200 kW*. Compensarea cantitativă reprezintă diferența dintre cantitatea de energie consumată și cantitatea de energie produsă și livrată în rețea. Recent, a fost supus dezbaterii publice Proiectul de ordin pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a regulilor de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum aparținând prosumatorilor.
Compensarea cantitativă va putea fi aplicată doar după adoptarea și intrarea în vigoare a Metodologiei, în funcție de termenele de implementare ce vor fi reglementate prin aceasta.
* Conform OUG nr. 4/2021 care modifică și completează Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012