Energia soarelui pentru casa ta. Alege Solar de la ENGIE!

Cu toții ne dorim ca mediul în care trăim să fie curat. De aceea, îți propunem soluția noastră de panouri fotovoltaice pentru energie verde. Poți avea economii lunare de până la 40% din factura de energie electrică.

Ce sunt panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice convertesc radiația solară în energie electrică de curent continuu. Dar înainte să o poți folosi, energia trebuie convertită în curent alternativ - acesta fiind rolul invertorului atașat sistemului.

Sistemele fotovoltaice sunt modulare, ceea ce înseamnă că se pot adapta excelent la nevoile fiecărei locuințe. Astfel, dimensionarea se face în funcție de consumul zilnic, însă se ține cont și de locație, orientarea acoperișului, gradul de umbrire.

Rulează videoul
3.84 MWh
2.14 MWh
2.38 MWh

Care este consumul tău lunar de energie electrică?

250 kWh
Pe baza consumului tău, îţi recomandăm un sistem de 3 kW
 • Producţie medie anuală: 3.84 MWh
 • Cantitate injectată în reţea: 2.38 MWh
 • Electricitate consum propriu: 1.46 MWh
 • Cât vei lua din rețea: 2.14 MWh
 • Vei economisi anual până la 41%* la factura de electricitate
 • Poţi câştiga anual aproximativ 515 lei din energia injectată în reţea

* Această simulare este orientativă, iar valoarea poate varia în funcție de valoarea medie a facturii de electricitate, de gradul de expunere la razele solare în funcție de zona geografică și de specificațiile casei tale.

În cazul în care consumul tău este mai mare de 600 kWh/lună îţi recomandăm dezvoltarea unei soluţii personalizate.

Trimite-ne un e-mail la fotovoltaice.ro@engie.com, iar specialiştii ENGIE te vor contacta pentru a stabili împreună cu tine sistemul optim pentru căminul tău.

Care sunt beneficiile soluției Solar de la ENGIE?

Economii lunare de până la 40%

Ai economii lunare la factura de energie electrică datorită eficienței a sistemului.

Soluție personalizată

Sistemul propus este adaptat nevoilor tale de consum, pornind de la specificațiile căminului tău.

Fără griji

Experții ENGIE se vor ocupa de tot pentru ca tu să te bucuri de beneficiile soluției cât mai rapid.

Garantat

Panourile fotovoltaice au garanție 10 ani și o durată de viață de 25 de ani.

 

Doar 3 pași și ai rezolvat!

1

Completează formularul și te vom contacta pentru a discuta oferta ta personalizată.

2

După acceptarea ofertei ne vom ocupa de obținerea avizelor și documentelor necesare pentru instalarea sistemului tău fotovoltaic.

3

Stabilim ziua pentru instalarea sistemului, iar la finalul lucrării echipa ENGIE se va asigura că totul este funcțional și că sistemul tău poate produce energie verde.

Ne pare rău, soluția Solar este momentan indisponibilă.

Lasă-ne datele tale de contact în formularul de mai jos și te anunțăm când aceasta este din nou disponibilă.
Numărul de telefon începe cu zero și este compus din 10 cifre.
keyboard_arrow_down

Întrebări frecvente

 • Ce este un prosumator?
  În România, Prosumatorii sunt definiți ca acei clienți finali care:
  • își desfășoară activitatea în spațiul propriu;
  • produc energie electrică din surse regenerabile pentru consum propriu, cu o putere instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum;
  • nu au ca activitate principală comercializarea de energie;
  • consumă și pot stoca/vinde energie electrică din surse regenerabile produsă de propriile instalații.
  Dacă vrei să afli cum poți transforma lumina soarelui în propria ta energie citește Ghidul Prosumatorului, realizat împreună cu EFdeN. Cadrul legislativ care reglementează statutul Prosumerilor în România poate fi consultat aici.
 • Din momentul în care achiziționez un sistem de panouri fotovoltaice, cât durează până devin prosumator?

  Momentul în care devii prosumator este momentul în care primești certificatul de racordare în calitate de prosumator. De la momentul achiziției, durata poate varia în funcție de modalitatea de finanțare aleasă.

  • Dacă ai la dispoziție fonduri proprii, certificatul de racordare poate fi obținut în 30 până la 90 de zile de la semnarea contractului, în funcție de zona de distribuție a locației în care va fi instalat sistemul de panouri fotovoltaice.
  • Dacă vrei să accesezi fonduri prin programul Asociației Fondului de Mediu, durata poate să ajungă chiar și la 2 ani.
 • Sunt interesat de achiziția unui sistem de panouri fotovoltaice. Cum pot deveni prosumator?
  Dacă te gândești să instalezi un sistem fotovoltaic, echipa ENGIE poate fi alături de tine încă din prima zi. Te putem ajuta cu o soluție personalizată, managementul documentației pentru a obține toate avizele necesare instalării și, ulterior, a statutului de prosumator, precum și întregul proces de instalare. Ne poți transmite un e-mail pe adresa fotovoltaice.ro@engie.com, iar colegii noștri îți vor răspunde pentru mai multe informații.
 • Cum pot plăti sistemul de panouri fotovoltaice instalat de ENGIE?
  • Prin fonduri proprii, în tranșe sau în rate lunare.
   1. În tranșe: 30% la semnarea contractului, 60% la comanda materialelor și 10% la punerea în funcțiune.
   2. În rate: 30% avans, iar valoarea rămasă poate fi achitată în rate lunare egale, pentru o perioadă de 12, 24 sau 36 de luni.
  • Prin fonduri ale Asociației Fondului de Mediu (AFM). În acest caz, se va achita doar diferența dintre valoarea totală a sistemului de panouri fotovoltaice contractat și suma accesată prin fonduri AFM, în valoare de 20.000 lei. Se va achita o singură tranșă, imediat ce contractul de finanțare cu AFM a fost semnat.
 • De unde pot obține certificatul tehnic de racordare?
  Certificatul tehnic de racordare va fi eliberat de distribuitorul de energie din zona ta. Poți verifica aici lista completă a distribuitorilor de energie. Dacă vei achiziționa un sistem de panouri fotovoltaice de la noi, te vom ajuta noi cu acest demers, fiind inclus în pachetul ENGIE Solar.
 • Care este prețul la care pot vinde energia produsă de sistemul meu pentru a fi introdusă în rețea?
  Prețul de vânzare al energiei electrice produse de sistemul tău de panouri fotovoltaice se calculează în funcție de prețul mediu ponderat înregistrat în Piața pentru Ziua Următoare (PZU) din anul anterior. Acest preț este unic și universal valabil pentru toți furnizorii de energie din piață. Poți găsi mai multe informații despre evoluția prețurilor pe site-ul OPCOM.
 • Cum pot beneficia de compensarea cantitativă?

  Compensarea cantitativă va fi acordată până la data de 31 decembrie 2030 la solicitarea prosumatorilor care produc energie electrică în unități de producere a energiei electrice cu o putere instalată de până în 200 kW*. Compensarea cantitativă reprezintă diferența dintre cantitatea de energie consumată și cantitatea de energie produsă și livrată în rețea. Recent, a fost supus dezbaterii publice Proiectul de ordin pentru aprobarea Metodologiei de stabilire a regulilor de comercializare a energiei electrice produse în centrale electrice din surse regenerabile cu putere electrică instalată de cel mult 400 kW pe loc de consum aparținând prosumatorilor.

  Compensarea cantitativă va putea fi aplicată doar după adoptarea și intrarea în vigoare a Metodologiei, în funcție de termenele de implementare ce vor fi reglementate prin aceasta.

  * Conform OUG nr. 4/2021 care modifică și completează Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012

keyboard_arrow_up