ENGIE Solar Energia soarelui pentru casa ta.

Cu toții ne dorim ca mediul în care trăim să fie curat. De aceea, îți propunem soluția noastră de panouri fotovoltaice pentru energie verde. Poți avea economii lunare de până la 40% din factura de electricitate.
Dacă vrei să afli cum poți transforma lumina soarelui în propria ta energie citește ghidul Ghidul prosumatorului, realizat împreună cu EFdeN.

Ce sunt panourile fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice convertesc radiația solară în energie electrică de curent continuu. Dar înainte să o poți folosi, energia trebuie convertită în curent alternativ - acesta fiind rolul invertorului atașat sistemului.

Sistemele fotovoltaice sunt modulare, ceea ce înseamnă că se pot adapta excelent la nevoile fiecărei locuințe. Astfel, dimensionarea se face în funcție de consumul zilnic, însă se ține cont și de locație, orientarea acoperișului, gradul de umbrire.

Ghidul Prosumatorului
3.84 MWh
2.14 MWh
2.38 MWh

Care este consumul tău lunar de electricitate?

250 kWh
Pe baza consumului tău, îţi recomandăm un sistem de 3 kW
 • Producţie medie anuală: 3.84 MWh
 • Cantitate injectată în reţea: 2.38 MWh
 • Electricitate consum propriu: 1.46 MWh
 • Cât vei lua din rețea: 2.14 MWh
 • Vei economisi anual până la 41%* la factura de electricitate
 • Poţi câştiga anual aproximativ 515 lei din energia injectată în reţea

* Această simulare este orientativă, iar valoarea poate varia în funcție de valoarea medie a facturii de electricitate, de gradul de expunere la razele solare în funcție de zona geografică și de specificațiile casei tale.

În cazul în care consumul tău este mai mare de 600 kWh/lună îţi recomandăm dezvoltarea unei soluţii personalizate.

Trimite-ne un e-mail la fotovoltaice@ro.engie.com, iar specialiştii ENGIE te vor contacta pentru a stabili împreună cu tine sistemul optim pentru căminul tău.

 • ECONOMII DE PÂNĂ LA 40%
  ECONOMII DE PÂNĂ LA 40%

  Ai economii lunare la factura de electricitate datorită eficienței ridicate a sistemului.

 • SOLUȚIE PERSONALIZATĂ
  SOLUȚIE PERSONALIZATĂ

  Sistemul propus este adaptat nevoilor tale de consum, pornind de la specificațiile căminului tău.

 • FĂRĂ GRIJI
  FĂRĂ GRIJI

  Experții ENGIE se vor ocupa de tot pentru ca tu să te bucuri de beneficiile soluției cât mai rapid.

 • GARANTAT
  GARANTAT

  Ai 10 ani garanție pentru panouri și o durată de viață de 25 de ani.

 • 1
  Completează formularul și te vom contacta pentru a discuta oferta ta personalizată.
 • 2
  După acceptarea ofertei ne vom ocupa de obținerea avizelor și documentelor necesare pentru instalarea sistemului tău fotovoltaic.
 • 3
  Stabilim ziua pentru instalarea sistemului, iar la finalul lucrării echipa ENGIE se va asigura că totul este funcțional și că sistemul tău poate produce energie verde.

Contactează-ne pentru a-ți trimite soluția ta personalizată de panouri fotovoltaice

keyboard_arrow_down
Se trimite...

Întrebări frecvente

 • Ce este un prosumator?

  În România, Prosumatorii sunt definiți ca acei clienți finali care dețin instalații de producere a energiei electrice, inclusiv cogenerare, cu o putere mai mică de 100 kW. Aceștia pot fi atât persoane fizice, cât și persoane juridice a căror principală activitate nu este comercializarea de energie.
  Prosumatorii pot vinde energia electrică din surse regenerabile produsă de propria instalație. Cadrul legislativ care reglementează statutul Prosumerilor în România a fost publicat la finalul anului 2018 și poate fi consultat aici.

 • Am un sistem fotovoltaic instalat și doresc să vând energia produsa – care sunt pașii pentru a deveni prosumator?

  Dacă ai deja un sistem fotovoltaic instalat, primul pas este să te adresezi operatorului tău de distribuție pentru a obține un Aviz Tehnic de Racordare. Distribuitorul îți va instala un contor cu dublu sens, urmând apoi să începi perioada de probe, în urma căreia ți se va elibera un certificat de racordare. Ne poți transmite acest certificat de racordare pe mail, la adresa prosumatori@ro.engie.com. Noi vom reveni cu contractul de vânzare-cumpărare a energiei produse de tine. Acest contract este valabil pe întreaga durată a contractului tău de furnizare electricitate de la ENGIE.

 • Pot să vând energia produsa către ENGIE deși nu sunt clientul vostru?

  În cazul în care vrei să vinzi excesul de energie produsă către noi, pe lângă informațiile deja prezentate mai sus ține cont de faptul că va trebui să semnezi și un contract de furnizare a energiei cu noi pentru a-ți putea furniza energia de care vei avea nevoie atunci când sistemul tău nu va produce, pe timp de noapte. Pentru semnarea acestuia vor fi necesare câteva documente:

  • O copie a actului de identitate;
  • O copie a actului de proprietate;
  • O copie a facturii de la actualul furnizor;
  • Desigur, și o copie a certificatului de racordare pentru a deveni prosumator (pe care îl obții așa cum ți-am explicat anterior).

  La final vei avea un contract de vânzare-cumpărare a energiei produse și un contract de furnizare a energiei semnat cu ENGIE.

 • Urmează să instalez un sistem fotovoltaic. Cum pot deveni prosumator?

  Dacă te gândești să instalezi un sistem fotovoltaic, echipa ENGIE poate fi alături de tine încă din prima zi. Te putem ajuta cu o soluție personalizată, managementul documentației pentru a obține toate avizele necesare instalării și, ulterior, a statutului de prosumator, precum și întregul proces de instalare. Ne poți transmite un mail pe adresa fotovoltaice@ro.engie.com, iar colegii noștri îți vor răspunde pentru mai multe informații.

  Dacă ai un alt partener de instalare, asigură-te că incluzi faptul că dorești să devii prosumator în documentele pe care le depui la operatorul de distribuție în vederea obținerii Avizului Tehnic de Racordare. În urma instalării sistemului și a probelor de funcțiune, distribuitorul îți va elibera un certificat de racordare. Poți transmite acest certificat de racordare pe mail, la adresa prosumatori@ro.engie.com. Noi vom reveni cu contractul de vânzare-cumpărare a energiei produse de tine. Acest contract este valabil pe întreaga durată a contractului tău de furnizare electricitate de la ENGIE.

 • De unde pot obține certificatul tehnic de racordare?

  Certificatul tehnic de racordare va fi eliberat de distribuitorul de energie din zona ta Poți verifica aici lista completă a distribuitorilor de energie. Te putem ajuta cu obținerea certificatului de racordare. Pentru mai multe informații scrie-ne pe prosumatori@ro.engie.com.

 • La ce preț vând energia?

  Prețul de vânzare al energiei electrice produse se calculează în funcție de prețul mediu ponderat înregistrat în Piața pentru Ziua Următoare (PZU) în anul anterior. Poți găsi informații despre evoluția prețurilor pe site-ul OPCOM.

 • Primesc o factură pentru energia vândută către ENGIE?

  Dacă ești client persoană fizică, vei primi o singură factură lunară, care va conține atât consumul cât și contravaloarea pentru cantitatea de energie injectată în rețea din luna respectivă de facturare. Dacă ești persoană juridică regularizarea sumelor de plată se va face prin compensarea valorii facturii emise de către prosumator pentru cantitatea de energie injectată în rețea cu valoarea facturii emisa de furnizor pentru cantitatea de energie consumată de către prosumator. În cazul în care valoarea de pe factură este una negativă, la valori de până în 100 de lei, suma va fi raportată și se va scădea din viitoarea factură. Dacă valoarea în urma regularizării este mai mare de 100 de lei, vei conveni cu furnizorul tău asupra modalităților de returnare.

keyboard_arrow_up