Gaze naturale

Soluții pentru furnizarea de gaze naturale

Știm că fiecare apartament are nevoile lui specifice pentru că cei care le locuiesc sunt diferiți. Tocmai de aceea, ENGIE îți oferă soluții personalizate pentru furnizarea de gaze naturale cu formula de preț potrivită pentru a satisface cel mai bine nevoile tale. Cererile clienților noștri sunt unice, din acest motiv studiem diferite soluții în funcție de activitatea și de profilul lor. 

Celsius

Alege oferta Celsius cu un preţ competitiv. Sigur şi rapid, în doar câţiva paşi online.

Întrebări frecvente

 • Vreau un contract de furnizare a gazelor naturale, însă nu am contor.

  Dacă nu ai încă contor de gaze naturale, trebuie să contactezi şi distribuitorul pentru instalarea şi punerea în funcţiune. Lista distribuitorilor o găseşti pe www.anre.ro.

 • Am contract de gaze naturale cu un furnizor. Cum pot schimba furnizorul/agregatorul de gaze naturale?

  Schimbarea furnizorului/agregatorului de energie de către clientul final se realizează în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 3/2022, fiind un proces gratuit. Pe parcursul derulării contractului de energie, poți decide să denunți contractul încheiat cu furnizorul actual și să închei un contract de furnizare cu orice alt furnizor din piața concurențială.

  Procesul de schimbare a furnizorului/agregatorului începe la data încheierii contractului cu noul furnizor ales, iar schimbarea efectivă își produce efectele la data aleasă de tine, dar nu mai puțin de 24 de ore de la inițierea procedurii.

  Poți schimba furnizorul de gaze naturale accesând formularul de contact online unde alegi subiectul Solicit încheiere contract gaze naturale din categoria Contracte.

  Pentru finalizarea procesului vei avea nevoie de:

  • cerere și declarație pe propria răspundere privind deținerea unui drept locativ din care să reiasă calitatea avută pentru spațiul pentru care contractezi servicii de furnizare și că nu există litigii;
  • act de identitate reprezentant legal;
  • copie CIF;
  • copie Hotărâre Judecătorească de înființare a asociației de proprietari;
  • datele tehnice ale locului de consum (seria contorului și CLC/POD – cod loc consum) de pe ultima factură emisă de actualul furnizor. Dacă ne transmiți direct factura ta, te rugăm să elimini prețul energiei înainte să încarci fișierul. Totodată, în cazul în care nu ai o factură emisă, poți încărca avizul tehnic de racordare (ATR) întrucât și acesta cuprinde toate informațiile necesare;
  • indexul autocitit din momentul în care este realizată solicitarea.

  În funcție de particularitățile actelor depuse este posibil să îți solicităm informații/documente suplimentare, necesare încheierii contractului.

  Nu vei putea începe un proces de schimbare a furnizorului/agregatorului dacă ești titularul contractului de furnizare a energiei, dar ai pierdut dreptul de folosință privind locul de consum ce face obiectul cererii tale.

  Dacă online-ul nu e varianta potrivită pentru tine, poți încheia contractul de energie în oricare dintre centrele de relații clienți.

 • Asociația pe care o repezint este organizată sub forma unei asociații de locatari. Pot încheia contractul de furnizare gaze naturale cu ENGIE?

  Da. Însă, înainte de semnarea contractului de furnizare va trebui ca asociația să capete statut de Asociație de proprietari. Pentru a face acest lucru va trebui să ne contactezi prin oricare dintre metodele pe care le găsești aici și să ne soliciți un Aviz de principiu, acest document va trebui prezentat Judecătoriei de care aparții pentru a obține statutul juridic de Asociație de proprietari prin hotărâre Judecătorească.

 • Cât sunt valabile contractele de gaze naturale de la ENGIE?

  Indiferent de oferta pe care o alegi, contractul pe care îl vei semna cu noi va fi valabil pe perioadă nedeterminată. În schimb, prețul va fi valabil conform condițiilor fiecărei oferte, pe o perioadă determinată. De exemplu, dacă oferta aleasă are o valabilitate de doisprezece luni, în luna a unsprezecea noi îți vom propune o nouă ofertă de preț. Poți opta pentru aceea sau pentru oricare altă ofertă din portofoliul ENGIE.

 • Vreau o altă ofertă ENGIE, mai potrivită nevoilor mele de consum. Ce trebuie să fac?

  În cazul în care ești deja client ENGIE și dorești să alegi o altă ofertă din portofoliul nostru te așteptăm pe engie.ro. Tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de energie pentru care dorești o ofertă nouă și să urmezi pașii de contractare.

  Totuşi, dacă online-ul nu e varianta potrivită pentru tine, poți încheia contractul de energie în oricare dintre centrele de relații clienți.

keyboard_arrow_up