Gaze naturale

Soluții pentru furnizarea de gaze naturale

Știm că fiecare apartament are nevoi specifice, din acest motiv ne dorim să oferim clienților noștri opțiuni diferite, care se potrivesesc așteptărilor și stilului lor de viață. Astfel, ENGIE oferă stabilitate privind furnizarea de gaze naturale pe termen lung şi soluții sigure pentru confortul locatarilor.

Oferte gaze naturale

AMPERO VERDE

Celsius

  • 0,310 lei/kWh*
  • Perioadă de aplicare a ofertei: 9 luni (până în ultima zi a lunii în care acestea expiră).
  • ENGIE: partener de încredere, cu experiență și tradiție în furnizarea de gaze naturale.
*Prețul final reprezintă valoarea maximă ce poate fi facturată clienților casnici conform OUG nr. 27/2022. Mai multe detalii în pagina engie.ro/plafonare.
Prețurile afișate mai sus se referă la prețul final de furnizare care conține preţul gazelor naturale (care include servicii de înmagazinare și echilibrare), prețul transportului, tarifele reglementate de distribuție (care diferă în funcție de operatorul de distribuție și de categoria consum), acciză și orice alte tarife și taxe ce vor fi introduse de autoritatea de reglementare competentă, conform prevederilor legale în vigoare, fiind actualizat de drept și automat ori de câte ori intervine o modificare a tarifelor reglementate . Prețurile afișate conțin TVA. Condițiile ofertelor sunt completate de clauzele contractuale generale. Ofertele noastre de energie sunt disponibile si pe comparatorul de oferte ANRE.

Cum pot contracta online?

1

Pregătește actele necesare

 • Cerere de contractare și declarație pe propria răspundere;
 • Datele tehnice ale locului de consum (seria contorului și CLC/POD – cod loc consum) de pe ultima factură emisă de actualul furnizor. Dacă ne transmiți direct factura ta, te rugăm să elimini prețul energiei înainte să încarci fișierul. Totodată, în cazul în care nu ai o factură emisă, poți încărca avizul tehnic de racordare (ATR) întrucât și acesta cuprinde toate informațiile necesare;
 • Indexul autocitit din momentul în care este realizată solicitarea;
 • Act de identitate reprezentant legal;
 • Certificat de înregistrare fiscală;
 • Hotărâre Judecătorească de înființare a asociației de proprietari.
2

Accesează formularul de contact

3

Trimite-ne mesaj

 • Selectezi subiectul Solicit încheiere contract gaze naturale -> Afișează răspuns ->Scrie mesaj și încarci documentele pregătite la pasul 1. Un consultant ENGIE va reveni cu raspuns la solicitarea transmisă.

Întrebări frecvente

 • Vreau un contract de furnizare a gazelor naturale, însă nu am contor.

  Dacă nu ai încă contor de gaze naturale, trebuie mai întâi să închei un contract de furnizare energie, iar în baza acestuia furnizorul va solicita distribuitorului din zona ta, instalarea şi punerea în funcţiune.

 • Am contract de gaze naturale cu un furnizor. Cum pot schimba furnizorul/agregatorul de gaze naturale?
  Schimbarea furnizorului/agregatorului de energie de către clientul final se realizează în conformitate cu Ordinul ANRE nr. 3/2022, fiind un proces gratuit. Pe parcursul derulării contractului de energie, poți decide să denunți contractul încheiat cu furnizorul actual și să închei un contract de furnizare cu orice alt furnizor din piața concurențială. Procesul de schimbare a furnizorului/agregatorului începe la data încheierii contractului cu noul furnizor ales, iar schimbarea efectivă își produce efectele la data aleasă de tine, dar nu mai puțin de 24 de ore de la inițierea procedurii. Pentru schimbarea furnizorului unei Asociații de proprietari, vei avea nevoie de următoarele documente:
  • Cerere de contractare și declarație pe propria răspundere;
  • Datele tehnice ale locului de consum (seria contorului și CLC/POD – cod loc consum) de pe ultima factură emisă de actualul furnizor. Dacă ne transmiți direct factura ta, te rugăm să elimini prețul energiei înainte să încarci fișierul. Totodată, în cazul în care nu ai o factură emisă, poți încărca avizul tehnic de racordare (ATR) întrucât și acesta cuprinde toate informațiile necesare; ;
  • Indexul autocitit din momentul în care este realizată solicitarea;
  • Act de identitate reprezentant legal;
  • Certificat de înregistrare fiscală;
  • Hotărâre Judecătorească de înființare a asociației de proprietari.
 • Asociația pe care o repezint este organizată sub forma unei asociații de locatari. Pot încheia contractul de furnizare gaze naturale cu ENGIE?

  Da. Însă, înainte de semnarea contractului de furnizare va trebui ca asociația să capete statut de Asociație de proprietari. Pentru a face acest lucru va trebui să ne contactezi prin oricare dintre metodele pe care le găsești aici și să ne soliciți un Aviz de principiu, acest document va trebui prezentat Judecătoriei de care aparții pentru a obține statutul juridic de Asociație de proprietari prin hotărâre Judecătorească.

 • Cât sunt valabile contractele de gaze naturale de la ENGIE?

  Indiferent de oferta pe care o alegi, contractul pe care îl vei semna cu noi va fi valabil pe perioadă nedeterminată. În schimb, prețul va fi valabil conform condițiilor fiecărei oferte, pe o perioadă determinată. De exemplu, dacă oferta aleasă are o valabilitate de doisprezece luni, în luna a unsprezecea noi îți vom propune o nouă ofertă de preț. Poți opta pentru aceea sau pentru oricare altă ofertă din portofoliul ENGIE.

 • Cum pot proceda în cazul în care îmi doresc debranșarea apartamentului de la instalația comună?

  În această situație este necesar să contactezi un operator economic autorizat ANRE care te va ajuta cu debranșarea. Ulterior, trebuie să transmiți documentația către Asociația de proprietari. Nu este necesar să faci dovada debranșării la ENGIE.

 • Vreau o altă ofertă ENGIE, mai potrivită nevoilor mele de consum. Ce trebuie să fac?

  Pentru a primi o altă ofertă, ne puteți scrie accesând formularul de contact online, subiectul Solicit ofertă gaze naturale sau puteti apela la consultanții noștri din cel mai apropiat centru de relații clienți.

 • Am ramas singurul locatar pe contractul Asociației/contorizare comună, pot prelua contractul pe numele meu?

  Da, poți prelua contractul pe numele tău, dar este nevoie de acordul prelabil al Asociației.

keyboard_arrow_up