Comunicate de presă

GDF SUEZ Energy România dă în funcţiune primul parc eolian şi lansează construcţia celui de-al doilea parc

GDF SUEZ Energy România a pus în funcţiune, la inceputul acestui an, primul parc eolian cu o capacitate de 48 MW, localizat în comuna Gemenele, judeţul Brăila. După o perioadă de teste de aproximativ 3 luni, care au fost finalizte, licenţa de producţie de electricitate a fost obţinută în data de 29 ianuarie 2013.

Compania lansează, de asemenea, construcţia celui de-al doilea parc eolian având o capacitate de 50 MW, în comuna Băleni din judeţul Galaţi. Acest proiect  se va derula pe întreg parcursul anului 2013. Producţia netă anuală estimată a aestui parc eolian este de aproximativ 130 GWh. Parcul este compus din 20 de eoliene de 2,5 MW fiecare, produse şi instalate de General Electric. Darea sa în folosinţă este prevăzută la sfârşitul anului 2013. Acest proiect va permite astfel dublarea capacităţii eoliene detinute de companie în România.

Eric Stab, Preşedinte-Director General al GDF SUEZ Energy România, a declarat : « Această nouă investiţie a GDF SUEZ Energy România consolidează poziţia noastră în sectorul energiilor regenerabile şi se înscrie în strategia noastră de dezvoltare ca actor multi-energie în România ».

keyboard_arrow_up