Comunicate de presă

Programul ,,Intâlnire cu energia’’ ajunge în școlile din București și alte 6 județe

În perioada 19 octombrie – 20 decembrie 2022, Asociația Hands across Romania și ENGIE Romania desfășoară ediția de toamnă a programului „Întâlnire cu energia” în municipiul București și 6 județe: Constanța, Ilfov, Dolj, Galați, Dâmbovița, Argeș.

Cele 2 lecții ale programului vin în completarea cunoștințelor din programa școlară de la ora de ,,Științe ale naturii’’ și sunt susținute de echipe mixte formate din lectorii Asociației Hand across Romania și voluntarii ENGIE Romania. Teme precum tipurile de de energie, soluții de energie verde, protecția mediului înconjurător și folosirea în siguranță a gazului natural și a energiei electrice sunt abordate într-un mod interactiv și atractiv, cu mijloace audio-video care să capteze atenția copiilor. Incursiunea în lumea energiei este realizată de cele 2 personaje-mascotă ale programului, Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la program, și Electro, personificarea atomului de electricitate.

Din dorința de a integra tehnologia, atât de prezentă astăzi în viața cotidiană, și de a adapta conținutul la obiceiurile de consum ale tranșei de vârstă vizate de program, a fost integrată și tehnologia VR în program, copiii având posibilitatea unei experiențe virtuale memorabile.

Ediția de toamnă a programului include și un concurs de proiecte care are drept scop încurajarea lucrului în echipă în sprijinul comunității prin cooptarea nu doar a copiilor, ci și apărinților și a cadrelor didactice. Valoarea premiului este de 25.000 lei iar proiectele ce pot fi depuse au în vedere următoarele axe: Educație și conștientizare, Protecția mediului înconjurător, Economie de energie. Informații detaliate despre condițiile de participare la concurs pot fi consultate în regulamentul disponibil pe site-ul engie.ro si handsacross.ro.

„Astăzi, mai mult ca oricând, ne propunem să-i familiarizăm pe elevi cu noțiuni despre energie și mediu și să le cultivăm comportamente responsabile, care să contribuie la economia de energie și la un mediu mai curat. ’’ a declarat Amalia Anghel, Head of Corporate Communication&CSR ENGIE Romania.

„Cred foarte mult în puterea copiilor de a duce mai departe informațiile asimilate în cadrul proiectului către părinți și familie. Să nu uităm că și copiii pot modela comportamentele adulților. ’’ susține Mihaela Sandu, director Asociația Hands across Romania.

Ediția de toamnă a programului „Întâlnire cu energia” se derulează în perioada 18 octombrie – 20 decembrie 2022 și face parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, ilustrând preocuparea constantă pentru educația sustenabilă. Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România, programul s-a adresat unui număr de peste 43.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 215 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program.

keyboard_arrow_up