Istoricul implicării

Campania ,,Sport pentru Viaţă’’

În perioada 23 mai – 10 iunie 2007,  Distrigaz Sud  a susţinut campania iniţiată de Gabriela Szabo – „Sport pentru viaţă”, în calitate de sponsor principal. Scopul nostru este ca, prin educaţie, să contribuim la creşterea unei generaţii sănătoase. „Sport pentru viaţă” este o campanie socială care îşi propune să conştientizeze, să informeze şi să educe publicul din România asupra importanţei mişcării sportive. De asemenea, îşi doreşte să evidenţieze efectele negative pe care sedentarismul le are asupra sănătăţii oamenilor.

Evenimentele incluse în campania de anul acesta au fost:

  • Turneul de promovare a sportului în şcoli (desfăşurat în 5 şcoli din Bucureşti, acest eveniment a transformat curtea şcolii într-un ministadion, unde copiii au încercat diferite sporturi);
  • Arenele de joacă (parcul Herăstrău a fost împărţit în mai multe zone de joacă, cei mici au practicat cele mai cunoscute sporturi. În acelaşi timp, pe scenă au avut loc momente artistice şi demonstraţii sportive);
  • Turneul de promovare a sportului în centrele de plasament (au fost vizitate 4 centre de plasament, unde copii au primit cadouri şi s-au jucat alături de marea campioană Gabi Szabo).

Cu ajutorul sportivilor români implicaţi în campanie – Andreea Răducanu, Diana Oprea, Laura Badea, Elisabeta Lipă, Monica Iagăr, Oana Pantelimon, Otilia Bădescu şi Claudia Isăilă – peste 2.000 de copii şi părinţi au descoperit împreună că sportul este un mod frumos de petrecere a timpului liber, contribuind în acelaşi timp la o viaţă sănătoasă.

keyboard_arrow_up