Comunicate de presă

Elevii de clasa a IV-a pot descoperi online „Aventurile fantastice ale lui Metano și Electro în lumea energiei”

Elevii de clasa a IV-a pot descoperi online lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a două mascote: Metano și Electro. În contextul pandemiei COVID-19, ENGIE Romania, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Hands Across România, a adaptat programul tradițional de educație „Întâlnire cu energia” pentru a fi accesibil online.

Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrică și ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007. Este vizată transmiterea unor informații legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiile de energie precum și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

„Programul tradițional de educație “Întâlnire cu energia” răspunde angajamentului nostru de a le oferi elevilor noțiuni de bază despre gazul natural și energia electrică, precum și recomandări pentru a le utiliza în siguranță. Adaptarea acestuia pentru versiunea online vine în sprijinul cadrelor didactice și părinților, cu un conținut educațional de calitate, care să atragă interesul copiilor. Sperăm că atunci când contextul o va permite și elevii vor reveni în școli, să putem relua și lecțiile la clase și să le oferim din nou copiilor experiența de realitate virtuală, atât de apreciată anul trecut”, a declarat Eric Stab, Președinte Director ENGIE Romania.

„Ministerul Educației și Cercetării susține inițiativele care propun și dezvoltă substanțial și semnificativ modele și formule complementare destinate dobândirii de cunoștințe și competențe pentru elevii noștri. Apreciem originalitatea și inventivitatea unor astfel de programe, precum și adaptabilitatea lor la mediul online, acestea fiind atuuri care permit o comunicare modernă și eficientă cu beneficiarii – în acest caz, elevii de clasa a IV-a”, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării.

Părinții care doresc să își înscrie copiii la una dintre sesiunile online, se pot înscrie pe adresa asociației Hands Across Romania – contact@handsacross.ro.

Programul „Întâlnire cu energia” se derulează online în perioada aprilie – mai 2020 și este parte din platforma de responsabilitate socială a companiei, ilustrând preocuparea constantă pentru educație. Copiii care vor urma acest modul vor primi online broșura programului, care este disponibilă pentru descărcare gratuită pe site-ul companiei.

Lansat în 2007 și derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România și Ministerul Educației și Cercetării, programul s-a adresat unui număr de peste 40.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 200 de voluntari, angajați ai companiei, s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.500 de ore de voluntariat.

Despre ENGIE Romania

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.500 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

Despre Hands Across România

Asociaţia Hands Across România, HAR, (www.handsacross.ro) este o organizaţie non-guvernamentală, membră a Alianţei pentru Sănătate din România şi care acţionează ca un “hub” între societatea civilă şi instituţiile guvernamentale şi/sau sectorul privat. HAR a fost înfiinţată în 2005 și implementează proiecte menite să aducă o valoare adăugată serviciilor sociale, culturale şi educaţionale, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor în care activează.

keyboard_arrow_up