Comunicate de presă

ENGIE continuă investiția în formarea tinerelor generații de instalatori, prin lansarea a două noi clase de învățământ profesional în sistem dual

ENGIE Romania continuă să investească în formarea și calificarea tinerelor generații de instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze, prin lansarea a două noi clase de învățământ profesional în sistem dual, în București și Galați. Pentru calificarea celor 50 de tineri ce urmează a fi selectați pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE Romania investește 2.000.000 de lei, sumă care se adaugă celor 5.850.000 de lei pe care compania i-a investit până în prezent în formarea a 115 elevi din București și Brașov și în dotarea atelierelor de practică din București cu aparatura necesară.

Programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, pentru anul școlar 2021-2022 este derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați, fiind disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învățământ.

“Educația și formarea tinerilor profesioniști rămân o prioritate pentru noi, chiar și în contextul dificil actual. Ne adaptăm metodele de recrutare pentru a fi realizate online și sperăm să reușim și anul acesta să atragem în programul nostru tineri care doresc să învețe meseria de instalator și să-și construiască un parcurs profesional într-o companie cu experiență. Contăm, astfel, ca în ciclul de învățământ următor să avem 50 de elevi înscriși, dornici să-și însușească secretele unei meserii de viitor.”, a declarat Eric Stab, Președinte & CEO ENGIE Romania.

Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei. Beneficiile oferite de către ENGIE Romania:

  • Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
  • Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
  • Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;
  • Masă de prânz pe toată durata practicii;
  • Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
  • Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.
Pentru anul școlar 2021-2022, pre-înscrierile se realizează în perioada 4 mai – 30 iunie 2021, iar înscrierile între 5 și 8 iulie pentru ambele instituţii de învăţământ incluse în program, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București, respectiv Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați. Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul engie.ro, în pagina dedicată programului. Cei interesați pot suna la nr. de telefon 0749.692.676 pentru București și 0743.654.113 pentru Galați.

ENGIE Romania a lansat prima ediție a programului de învățâmânt profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind, 115 elevi, din București și Brașov, să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. La finalul acestui an școlar, prima generație de elevi, din București, va termina studiile, obținând certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și având oportunitatea de a se angaja în cadrul celor două filiale ale companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

keyboard_arrow_up