Comunicate de presă

ENGIE Romania lansează prima soluție integrată de mobilitate electrică, ENGIE e-XPLORE

ENGIE Romania, împreună cu AutoCobălcescu, dealer autorizat BMW, lansează prima soluţie integrată de mobilitate verde, ENGIE e-XPLORE. Parteneriatul marchează un demers concret de a veni în întâmpinarea clienților care doresc soluții de transport verde.

ENGIE e-XPLORE reprezintă o experienţă completă de mobilitate verde integrată pentru cei interesați de achiziția unei mașini electrice, oferindu-le acestora soluții de încărcare, atât acasă, cât și în spaţiul public. Astfel, la achiziționarea unui vehicul electric BMW i3 din rețeaua partenerului AutoCobălcescu, clienții vor primi stația de încărcare Elvi, produsă de EVBox, companie deținută de ENGIE, lider la nivel mondial în producția de stații de încărcare pentru mașini electrice. Pentru a încuraja adoptarea soluțiilor de energie verde, clienții vor beneficia de un contract de furnizare de energie electrică din surse regenerabile cu ENGIE Romania. În plus, faţă de soluțiile de încărcare pentru acasă, clienții vor primi 500 unități de încărcare valabile în rețeaua Renovatio e-charge, cea mai mare rețea de puncte de încărcare la nivel național, asigurând astfel încărcarea în spaţiul public a mașinii electrice pentru circa 3.000 de km (considerând un consum mediu al modelului BMW i3 de 16,3 kWh/100km). Totodată, clienții care optează pentru ENGIE e-XPLORE, vor avea acces la serviciile de monitorizare online a stației instalate acasă, precum și servicii de asistență tehnică.

Oferta este disponibilă în rețeaua AutoCobălcescu din București și din județul Ilfov începând de astăzi, 15 octombrie. Mai multe detalii despre ofertă sunt disponibile pe site-ul engie.ro la link-ul https://www.engie.ro/e-xplore/.

România a înregistrat o creștere a numărului de mașini electrice în circulație începând cu anul 2015. Numai anul trecut numărul mașinilor electrice achiziționate s-a dublat față de anul precedent pe fondul unei conștientizări privind impactul asupra mediului, a interesului pentru noile tehnologii, a dezvoltării infrastructurii necesare și a subvențiilor acordate pentru achiziționarea mașinilor electrice. Astfel, în prezent, există circa 2.500 de mașini electrice și hibride înmatriculate în România. Aproape 50% dintre deținătorii de mașini electrice provin din orașele mari, dar trendul este unul ascendent și în zonele urbane mici.

,,ENGIE Romania are în centrul strategiei sale tranziția către zero emisii de carbon, dezvoltând soluții performante și inovatoare pentru clienți, care să le permită acestora să devină actori ai reducerii emisiilor de carbon generate de mijloacele de transport. Oferta ENGIE e-XPLORE este o dovadă a angajamentului nostru pentru a dezvolta acest segment de mobilitate verde și a le oferi clienților noștri un pachet integrat de soluții de energie verde.’’, a declarat Eric Stab, Președinte și CEO ENGIE Romania.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 19.600 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

keyboard_arrow_up