Comunicate de presă

ENGIE Romania primește certificarea EDGE Assess pentru egalitatea de gen la locul de muncă

ENGIE Romania, furnizor de gaze naturale, energie electrică și servicii tehnice, a primit certificarea EDGE Assess pentru demonstrarea angajamentului față de egalitatea de gen la locul de muncă, 43% dintre managerii care coordonează echipe fiind femei. Prin această certificare, ENGIE Romania și filialele sale devin prima companie din sectorul energetic din România care obține o atestare de acest tip.

EDGE este cea mai importantă evaluare metodologică și certificare de business pentru egalitatea de gen și echitatea intersecțională, definită ca orice formă de excludere sau discriminare. Procesul de certificare implică o analiză riguroasă, realizată de către o entitate terță, a echității salariale, a eficacității politicilor și practicilor și a gradului de incluziune a culturii organizaționale. Ca parte integrantă a procesului de evaluare, sunt analizate date statistice, sunt evaluate practici și politici, iar angajații organizației răspund unui chestionar cuprinzător cu ajutorul căruia este evaluat modul în care sunt percepute oportunitățile de dezvoltare în carieră în cadrul companiei.

Certificarea EDGE atestă faptul că ENGIE Romania are un cadru solid de politici și practici eficiente pentru a asigura un parcurs profesional echitabil în ceea ce privește pregătirea pentru dezvoltarea abilităților de leadership și pentru mobilitatea la locul de muncă. Aceste lucruri s-au reflectat și în percepția pozitivă a angajaților în privința oportunităților de pregătire profesională oferite femeilor și bărbaților.

În prezent, în ENGIE Romania, aproape unul din trei angajați este femeie, iar una din două poziții de manageri este ocupată de femei. Ținta ENGIE, la nivel global, este ca până în anul 2030, pozițiile de manageri să fie ocupate, în mod echilibrat, de 50% femei și 50% bărbați. În 2021, 142 de femei s-au alăturat ENGIE Romania, reprezentând 32% din totalul de nou-angajați. Angajamentul pentru egalitatea de gen a fost reflectată și în mobilitatea internă, aproximativ 50% dintre angajații eligibili fiind femei.

Creșterea angajabilităţii femeilor în cadrul ENGIE Romania este rezultatul preocupării constante de creare a oportunităților profesionale și de avansare în carieră, precum și a promovării și susținerii principiilor egalității de gen și non-discriminării, ca principii de bază în selecția și recrutarea noilor angajați.

Angajamentul ENGIE este de avea o politică de recrutare incluzivă și de a promova un mediu de lucru care să încurajeze echitatea de gen. Anual, aproximativ 350 de angajați se alătură echipelor ENGIE din România. De asemenea, în ceea ce privește cultura organizațională, compania are ca obiectiv redactarea unei politici explicite care să valorizeze diversitatea și incluziunea.

Aniela Ungureșan, fondatoarea Fundației EDGE Certified, declară că: “ENGIE Romania are o reprezentare echilibrată a femeilor și bărbaților în funcțiile de junior și middle management. De asemenea, egalitatea de gen face parte din obiectivele strategice ale organizației. Continuând să aibă o abordare structurată și prioritară a egalitatății de gen, grupul ENGIE în Romania va putea nu doar să obțină recunoaștere pentru angajamentul său în ceea ce privește egalitatea de gen, dar și să accelereze acest progres. Certificarea EDGE oferită va permite companiei să contribuie cu succes la programul Fifty-Fifty al Grupului ENGIE, care are ca scop accelerarea incluziunii la nivel de Grup și crearea condițiilor necesare pentru a obține egalitate de gen în pozițiile manageriale până în 2030.”

Eric Stab, Președinte, Director General ENGIE Romania, afirmă la rândul său: “Sunt foarte încântat de faptul că obiectivul nostru de a crea un cadru profesional bazat pe echitate, egalitate și oportunități similare pentru toți este recunoscut nu numai de către angajați, clienți și colaboratori, dar și de către organizații independente, așa cum este EDGE. Obținerea certificării EDGE demonstrează faptul că suntem pe drumul cel bun pentru a îmbunătăți continuu imaginea de angajator.”

keyboard_arrow_up