Comunicate de presă

ENGIE Romania şi Ford România Services au încheiat un parteneriat strategic pentru promovarea mobilității electrice

ENGIE Romania și Ford România Services anunță încheierea unui parteneriat strategic la nivel național prin care încurajează utilizarea automobilelor electrice și promovează mobilitatea electrică, facilitând totodată clienților dotarea cu stații de încărcare pentru utilizarea acestora la domiciliu.

Prin această colaborare, ENGIE Romania oferă clienților Ford care achiziționează automobile electrice sau plug-in hybrid posibilitatea de a alege unul dintre modelele de stații de încărcare furnizate de parteneri de încredere.

Compatibile cu orice tip de automobil electric sau plug-in hybrid, stațiile de încărcare sunt disponibile în variante cu putere de încărcare de 7,4 sau 22 kW. Astfel, încărcarea unui automobil se poate efectua de până la 8 ori mai rapid comparativ cu durata necesară încărcării la o priză obișnuită, fiind totodată disponibile mai multe funcționalități personalizate, cum ar fi integrarea – în cazul smart home – cu o aplicație dedicată gestionării încărcătorului sau adaptarea consumului de energie pentru o încărcare optimă.

În cadrul parteneriatului, ENGIE Romania asigură, prin intermediul echipelor sale de experți, livrarea şi instalarea stației la domiciliul clientului sau în orice alt loc preferat de acesta. Informații despre oferta e-XPLORE pot fi consultate aici.

„ENGIE Romania are în centrul strategiei sale accelerarea tranziției către o economie cu impact neutru în ceea ce priveşte emisiile de carbon până în 2045. Ne concentrăm atenția pe dezvoltarea și implementarea soluțiilor inovatoare și eficiente pentru clienți încurajându-i să devină parte activă în reducerea emisiilor de carbon din aria de mobilitate. Colaborarea cu Ford România Services este un exemplu relevant în privința angajamentului nostru ferm de a oferi clienților soluții prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat Cristina Râmbu, Director Marketing & Solutions Design ENGIE Romania.

„Ford își concentrează eforturile de a lansa în perioada următoare mai multe modele electrice în Europa, astfel încât întreaga noastră gamă de autoturisme și vehicule comerciale va fi complet electrică până în 2035. Parteneriatul cu ENGIE Romania facilitează accesul clienților Ford la soluții inteligente de încărcare și vine în completarea opțiunilor oferite de infrastructură existentă la nivel național”, a declarat Roxana Capata, Managing Director Ford România Services.

Prin furnizarea de soluții de mobilitate prietenoase cu mediul, ENGIE Romania și Ford România Services își propun ca, împreună, să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon, îmbinȃnd performanța economică cu producerea unui impact pozitiv asupra oamenilor și planetei.

Despre ENGIE Romania

Grupul de companii ENGIE Romania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, producție din surse regenerabile și furnizare de energie electrică, precum și soluții verzi și servicii tehnice pentru instalaţii de gaze naturale şi centrale termice. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de peste 2 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de 23.255 km, deţin o capacitate de producție din surse verzi de 121 MW şi au peste 4.300 de angajaţi. Grupul ENGIE Romania a realizat investiții în valoare de 6.760 milioane de lei din 2005 până la 31 decembrie 2023.

Despre Ford

Ford este o marcă americană globală prezentă în Europa de mai bine de 100 de ani, care este dedicată libertății de mișcare care merge mână în mână cu îngrijirea planetei și a celorlalți. Planul Ford+ al companiei, cu unitățile de afaceri Model e, Ford Pro și Ford Blue, accelerează transformarea europeană către un viitor complet electric, cu o amprentă neutră de carbon până în 2035. Compania progresează cu noi vehicule electrice îndrăznețe, fiecare proiectate pentru clienții europeni. Vânzând și întreținând vehicule Ford pe 50 de piețe europene individuale, operațiunile includ, de asemenea, Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division și 14 unități de producție (opt unități deținute în totalitate și șase unități mixte) cu patru centre cu sediul în Köln, Germania; Valencia, Spania și la joint venture-ul nostru din Craiova, România și Kocaeli, Turcia. Ford are aproximativ 34.000 de angajați la unitățile sale deținute în totalitate și la întreprinderile mixte consolidate și aproximativ 57.000 de oameni, dacă includem companiile neconsolidate din Europa. Mai multe informații despre companie, produsele sale și Ford Credit sunt disponibile la corporate.ford.com.

Contact presă ENGIE Romania:

Email: birouldepresa.ro@engie.com

keyboard_arrow_up