Comunicate de presă

ENGIE Romania și Mercedes-Benz: un pas mai departe în consolidarea parteneriatului pentru încurajarea mobilității electrice

Preocuparea pentru mediul înconjurător şi pentru limitarea efectelor schimbărilor climatice a constitut punctul de pornire al parteneriatului încheiat la nivel naţional între ENGIE Romania şi Mercedes-Benz.

Parteneriatul vine în întâmpinarea clienţilor Mercedes-Benz care aleg să achiziţioneze autoturisme electrice EQC și care își doresc să aibă propria staţie electrică de încărcare la domiciliu. Pentru aceștia, cele două companii le pun la dispoziție o ofertă, disponibilă până la finalul anului, constând în oferirea unei staţii de încărcare electrică Elvi, produsă de EVBox, companie parte din grupul ENGIE, lider la nivel mondial în producția de stații de încărcare pentru autovehicule electrice.

De asemenea, clienţii Mercedes-Benz EQC pot alege pe lângă staţia de încărcare Elvi EVBox primită cadou şi un abonament de servicii e-mobility, prin încheierea unui contract de furnizare energie electrică din surse regenerabile. În acest fel, ei se pot bucura de asistenţă tehnică din partea echipei ENGIE, monitorizare online pentru încărcările realizate şi acces la o reţea e-charge la nivel național, asigurând astfel încărcarea în spaţiul public a autovehiculelor electrice.

„Împreună cu partenerul nostru de proiect, Mercedes-Benz, le dăm clienților posibilitatea de a opta pentru diverse produse care să contribuie la o experiență de mobilitate electrică integral verde. În acest mod, răspundem apetitului tot mai mare al unei categorii de consumatori care doresc să adopte produse prietenoase cu mediul și cu o amprentă redusă de CO2.” declară Nicolas Richard, Director General Adjunct Marketing & Sales, ENGIE Romania.

„Suntem martorii unei tranziții majore către un viitor sustenabil al mobilității, iar Mercedes-Benz EQC a reprezentat un prim pas în această transformare. Prin intermediul parteneriatului cu ENGIE Romania, cu care împărțim aceeași viziune pentru sustenabilitate, facem încă un pas în această direcție întâmpinându-ne clienții cu o stație de încărcare ce va deveni normă pentru majoritatea locuințelor în anii ce urmează. Pentru că viitorul aparține mobilității electrice.” a declarat Martin Schulz, CEO Mercedes-Benz România.

Pionier al look-ului electric avant-garde, carismaticul Mercedes-Benz EQC impresionează prin atributele sale unice, oferind o experiență superioară la condus, un nivel ridicat de confort acustic și o dinamică de conducere captivantă. EQC reflectă caracteristicile definitorii ale brand-ului, precum calitatea, siguranța și confortul. Datorită serviciilor dedicate și autonomiei de până la 414 km (WLTP), Mercedes-Benz EQC face ca mobilitatea electrică să fie soluția potrivită pentru transportul zilnic.

EQ – Electric Intelligence by Mercedes-Benz

Cu produsele și tehnologia EQ, Mercedes-Benz creează un ecosistem de mobilitate electrică inteligentă. EQC este primul autoturism Mercedes-Benz complet electric lansat în România în vara anului trecut, începând astfel o nouă eră a mobilității. Sub conceptul EQ Power, Mercedes-Benz reunește tot ce este mai bun din două lumi: combinația perfectă între motorul electric și cel cu ardere internă. Familia Mercedes-Benz reunește modele din clasele: GLC și GLC Coupé, GLE, Clasa A Hatchback, Clasa A Sedan, Clasa C Limuzină, Clasa C T-Modell, Clasa E Limuzină, Clasa E T-Modell și Clasa S.

Mai multe informaţii despre portofoliul și serviciile Mercedes-Benz România sunt disponibile online la www.mercedes-benz.ro.

keyboard_arrow_up