Comunicate de presă

ENGIE Romania vine în sprijinul persoanelor vulnerabile cu servicii gratuite de reparații pentru acasă

În contextul pandemiei COVID-19, ENGIE Romania vine în sprijinul persoanelor vulnerabile de peste 65 de ani, din București, care au nevoie de reparații urgente ale aparatelor electrocasnice sau ale instalațiilor sanitare. Pe perioada stării de urgență, beneficiarii, persoane de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, selectați de către Direcția de Asistență Socială a municipiului București, vor beneficia gratuit de o gamă largă de servicii de reparații.

Echipele de tehnicieni care vor efectua lucrările sunt angajați ai subsidiarei ENGIE Servicii, lider pe piața serviciilor energetice, sau fac parte din rețeaua arondată Ajusto.ro, platformă online de meseriași a ENGIE Romania, care oferă servicii pentru acasă. Echipa Ajusto.ro va asigura interfața cu reprezentanții Direcției de Asistență Socială a municipiului București prin dispecerizarea comenzilor către tehnicieni, precum și monitorizarea tuturor lucrărilor efectuate.

Echipele vor realiza gratuit servicii care au fost identificate ca urgente, cum sunt: reparații electrocasnice (frigider, cuptor, plită, aragaz sau mașină de spălat rufe), instalare mașini de gătit pe gaz (aragaz, plită pe gaz (fără decupare în blat), cuptor pe gaz), reparații instalații sanitare (înlocuire racord flexibil, înlocuire robineți fisurați, remedierea scurgerilor de apă, înlocuire țeavă fisurată în locuință, înlocuire scurgere chiuvetă/cadă, desfundare scurgeri, remediere rezervor defect vas toaletă), reparații electrocasnice (mașină de spălat rufe, boiler electric, cuptor electric, plită electrică (fără decupare în blat).

Echipa de specialiști care va presta serviciile la domiciliul beneficiarului va respecta măsurile de protecție recomandate, respectiv acelea de a purta măști, mănuși și protecție la pantofi, precum și recomandările în vigoare cu privire la distanța socială impusă de autorități și specialiști și la dezinfectarea în mod corespunzător a mâinilor, după fiecare intervenție efectuată.

Beneficiarii eligibili sunt persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, cu domiciliul în București. Pentru a beneficia de servicii se poate utiliza numărul de telefon gratuit 0800821218, pus la dispoziție de Direcția Generală de Asistență Socială.

ENGIE Romania s-a alăturat luptei împotriva COVID-19 cu o donație în valoare de 250.000 de euro în sprijinul cadrelor medicale din prima linie și a pacienților afectați de virusul COVID-19. Fondurile au fost direcționate către trei organizații: Crucea Roșie Română și Dăruiește Viață, în cuantum de 100.000 de euro fiecare, pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, precum și de aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19. Alți 50.000 de euro au fost alocați pentru îngrijirea pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19 și pentru care HOSPICE Casa Speranței rămâne o alternativă pentru continuarea tratamentului a cărui lipsă le-ar pune viețile în pericol.

În plus, printr-un parteneriat cu IVECO România, ENGIE Romania a donat către Crucea Roșie Română gaz natural comprimat pentru vehicule, necesar pentru a transporta alimente și materiale de strictă necesitate către instituții și persoane afectate de COVID-19 din întreaga țară.

keyboard_arrow_up