Povești de succes

ENGIE X Erdemir: Soluţii pentru eficientizarea producţiei

Despre Erdemir

Cu experiență de peste 45 de ani în producerea și comercializarea în România a oțelului electric, compania Erdemir aparține grupului Erdemir din Turcia, una dintre cele mai mari companii producătoare de oțel din lume. Gama de produse Erdemir se adresează industriei energetice producătoare de aplicații electro-tehnice, motoare electrice, transformatoare și generatoare.

Fabrica Erdemir utilizează cele mai avansate tehnologii pentru a produce oțel electric în conformitate cu standardele internaționale, acest tip de oțel fiind cel mai dificil de produs datorită proprietăților sale metalurgice.

Nevoile de business ale Erdemir

Având o vizibilitate redusă asupra consumului individual de gaze naturale pentru fiecare dintre unitățile sale, Erdemir a identificat nevoia instalării pe contoarele existente în fabrică a unui sistem de monitorizare zilnică a fluxurilor energetice, această nevoie fiind generată și de obiectivul companiei de a crește eficiența economică în activitatea de producție.

Sistemul de monitorizare a consumului de gaze naturale permite efectuarea automată a citirilor, fiind posibilă totodată și gestionarea datelor citite, acestea putând fi transmise ulterior într-un sistem software de facturare.

Soluția propusă de ENGIE

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii Erdemir de gestionare profitabilă a parametrilor energetici și de optimizare a planificării producției, ENGIE a oferit soluția instalării sistemului inteligent de monitorizare a consumului de gaze naturale la nivel orar, acesta permițând efectuarea de prognoze și analiza consumului pentru fiecare consumator, respectiv contor.

Beneficiile obținute de Erdemir

Prin soluția implementată de ENGIE, Erdemir beneficiază de eficientizarea producției, compania având acum posibilitatea de a estima și optimiza costurile de producție pentru fiecare marcă din portofoliul său. Sistemul inteligent de monitorizare instalat pe contoare permite identificarea pierderilor energetice și, prin urmare, aplicarea de măsuri corective pentru încadrarea în consumurile din clasa respectivă.

De asemenea, soluția oferită de ENGIE facilitează eficientizarea timpilor operaționali pentru Erdemir, citirea și transmiterea datelor referitoare la consumul de gaze realizându-se automat.

Profesionalismul echipelor ENGIE, experiența în aria de business, calitatea serviciilor furnizate și consultanța proactivă oferită încă de la începutul realizării proiectului au fost în mod special apreciate de Erdemir.

Ce spun reprezentanții Erdemir

“Cei de la ENGIE ne-au povestit despre sistemul acesta de monitorizare, am văzut ce avantaje ne aduce și am trecut la implementare. Sistemul ne ajută foarte mult, mai ales la stabilirea prognozelor și, în paralel, la monitorizare și analiza consumului pentru fiecare consumator în parte. În viitor aș vrea să instalez sistemul acesta pe toți contorii pe care îi avem în fabrică, să nu mai merg să îi citesc local că îmi ia timp. Așa, îi văd oricând și pot să fac grafice, pot să fac trenduri de consum și analize. La noi consumul variază pe fiecare contor în funcție de ce mărci procesăm. Şi atunci, făcând analiza, știu mai exact pe diferite tipuri de mărci ce consumuri individuale sunt. Am colaborat foarte bine cu ENGIE, s-a făcut totul corect și bine, suntem foarte mulțumiți de servicii, de contractele încheiate, au fost foarte bine făcute, nota 10.”

keyboard_arrow_up