Istoricul implicării

Fiecare copil în gradiniţă

Compania a susţinut financiar programul ,,Fiecare copil în gradiniţă’’ iniţiat de către Asociaţia Ovidiu Ro în perioada 2013-2014. Programul are drept scop creşterea numărului de copii săraci între 3 şi 5 ani pentru frecventarea regulată a grădiniţei prin acordarea unei burse sociale de 50 lei/lună pentru părinţii care se află sub praful sărăciei sub formă de tichete sociale dacă asigură prezenţa socială.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale din iunie 2012, 77% din copiii din România sunt înscriși la grădiniță; dacă analizăm procentul de copii din medii dezavantajate însă, numai 37% dintre ei beneficiază de educație timpurie formală. Ca urmare, copii săraci încep școala fără abilități de bază (de exemplu, capacitatea de a identifica 10 de litere ale alfabetului) și mult în urma colegilor lor. Fără o intervenție directă strategică, aceste diferențe educaționale nu vor fi eliminate nicioadată.

România are peste 4.1 milioane de copii sub vârsta de 18 ani; cu o rată de abandon școlar de 17,4% (sursa), se estimează că, pe parcursul următorilor 20 de ani, 710.000 de copii vor părăsi sistemul educațional înainte de clasa a IX-a—dacă această irosire de capital uman nu este evitată printr-un set cuprinzător de acțiuni, aplicabil la nivel național. Aceasta este o problemă nu doar pentru cei săraci, ci pentru toți membrii societății, pentru care creează o povară economică și socială. Soluția începe cu educația timpurie de calitate iar scopul programului ,,Fiecare copil în gradiniţă’’ este tocmai acela de a stimula accesul la educaţie.

keyboard_arrow_up