Comunicate de presă

GDF SUEZ Energy România devine acţionar majoritar al Congaz

Bucureşti, 31 iulie 2014 – GDF SUEZ Energy România şi-a mărit participaţia în Congaz de la 28.59% la 85.77% în urma achiziţiei pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom şi E.ON Ruhrgas International în această societate. Această tranzacţie a primit avizul favorabil al Consiliului Concurenţei.

Prin această achiziţie, GDF SUEZ Energy România îşi consolidează poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze pe piaţa reglementată de gaze naturale din România. “România este o ţară importantă pentru GDF SUEZ în Europa: Grupul este prezent în domenii diverse cum ar fi furnizarea de gaze naturale şi electricitate, distribuţia de gaze naturale, producţia de electricitate şi serviciile energetice. Achiziţia Congaz va permite GDF SUEZ Energy România  să-şi consolideze poziţia în sectorul de gaze naturale şi să-şi dezvolte portofoliul de clienţi într-o zonă importantă a ţării, cu un potenţial de dezvoltare semnificativ”” a declarat Jean-François Cirelli, Vice-Chairman and President GDF SUEZ, Responsabil Divizie Energy Europe.

Congaz este o societate înfiinţată în 1999 cu scopul de a dezvolta reţeaua de distribuţie din orasul Constanţa precum şi din alte localităţi din judeţ. Congaz operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de aproximativ 850 km, are un portofoliu de 55.000 de clienţi în paisprezece localităţi din judeţul Constanţa, respectiv: Constanţa, Medgidia, Năvodari, Ovidiu, Negru Vodă, Agigea, Eforie Sud şi Nord, Cogealac, Cumpăna, Lumina, Lazu, Valu lui Traian şi Mihail Kogălniceanu. Planul de dezvoltare pe termen mediu al companiei prevede extinderea reţelei de gaze în localităţile unde compania are deja concesiuni, precum şi dezvoltarea altora noi.

keyboard_arrow_up