Comunicate de presă

GDF SUEZ Energy România îşi schimbă denumirea socială în ENGIE Romania

În septembrie 2015 GDF SUEZ Energy România anunţa schimbarea mărcii în România în ENGIE ca o etapă firească a procesului de rebranding internaţional din GDF SUEZ în ENGIE.

În continuarea procesului de rebranding, începând cu 28 martie 2016, se schimbă şi denumirea socială a companiei GDF SUEZ Energy România -entitate prin care se desfăşoară activitatea de furnizare de gaze naturale, electricitate şi servicii pentru clienţi casnici şi industriali şi care deţine participaţii şi în alte filiale- în ENGIE Romania. Grupul de companii ENGIE Romania deserveşte în prezent un portofoliu de 1,6 milioane de clienţi, operează o reţea de 18.500 km, deţine o capacitate de producţie de electricitate din surse regenerabile de 100 MW şi are aproximativ 3.650 de angajaţi.

Tot din aceeaşi dată, Distrigaz Confort, filiala de servicii energetice, va fi redenumită ENGIE Servicii şi va adopta si ea marca ENGIE. ENGIE Servicii este activă din 2009 pe piata din România, are un portofoliu de 650.000 de clienţi pentru servicii energetice integrate de siguranţă şi confort (întreţinerea instalaţiilor de gaze naturale şi a centralelor termice) şi de eficienţă energetică.

Denumirea socială a filialei de distribuţie de gaze naturale, Distrigaz Sud Reţele, va rămâne neschimbată la fel ca şi cele ale filialelor de producţie de electricitate, Brăila Winds şi Alizeu Eolian.

ENGIE îşi fondează strategia pe o creştere responsabilă a activităţilor sale, în măsură să răspundă provocărilor majore din domeniile energiei – asigurarea necesarului de energie, garantarea siguranţei în aprovizionare, combaterea schimbărilor climatice şi optimizarea Grupul propune soluţii performante şi inovatoare persoanelor fizice, juridice şi colectivităţilor bazându-se pe expertiza sa în  patru sectoare cheie : energiile regenerabile, eficienţa energetică, gazele naturale lichefiate şi tehnologia digitală.

ENGIE are 154.950  de angajaţi la nivel mondial şi o cifră de afaceri în 2015 de 69,9 miliarde euro. Cotat la Paris şi Bruxelles (ENGI), Grupul este reprezentat în principalii indici internaţionali : CAC40, BEL 20, DJ Euro Stoxx 50, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, MSCI Europe, DJSI World, DJSI Europe şi Euronext Vigeo (World 120, Eurozone 120 şi Franţa 20).

keyboard_arrow_up