Comunicate de presă

GDF SUEZ derulează lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie cu fonduri europene

GDF SUEZ Energy România, prin filiala de distribuţie a gazelor naturale, Distrigaz Sud Reţele, va derula în perioada următoare lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, în cadrul a două proiecte finanţate cu fonduri europene.

Astfel, în luna iunie, Distrigaz Sud Reţele are în derulare lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale pe mai multe străzi din Bucureşti, cu scopul de a creşte siguranţa în exploatare a reţelelor de gaze naturale prin înlocuirea conductelor de oţel, neprotejate catodic, cu conducte din polietilenă. Lucrările se vor realiza pe mai multe tronsoane, după cum urmează: str.Alexandru Donici, Aurel Vlaicu, Corneliu Botez, Dionisie Lupu, Dumbrava Roşie, Eremia Grigorescu, George Enescu, Ion Movilă, Jules Michelet, Arthur Verona, Pitar Moş, Tache Ionescu, Polonă, Armaşului, Dacilor, Ion Voicu, Sfatului şi D.Orbescu (Piaţa Spaniei) precum şi pe Calea Dorobanţi.

Lucrări similare se vor derula în lunile următoare şi în alte zone, compania urmând să informeze periodic publicul larg în legătură cu calendarul de realizare a lucrărilor.

Tot în luna iunie, sunt demarate şi lucrări de modernizare a reţelei de gaze naturale al căror obiectiv este de a creşte capacitatea tehnică a sistemului de distribuţie a gazelor naturale din Bucureşti prin dezvoltarea reţelei de medie presiune.

Aceste lucrări, desfăşurate pe mai multe tronsoane, vor permite ameliorarea parametrilor de alimentare cu gaze naturale în perioada sezonului rece prin creşterea regimului de presiune şi reducerea numărului de întreruperi temporare pentru intervenţii de urgenţă şi remedieri ale defectelor reţelei de distribuţie. Străzile pe care, în urmatoarea etapă, se vor derula astfel de lucrări sunt următoarele: Avrig, Cuţitul de Argint, Fizicienilor, Râmnicu Sărat, Râmnicu Vâlcea, Lucian Blaga, Traian, Sfânta Vineri, Bărăţiei şi bulevardele Theodor Pallady, Camil Ressu, Mihai Bravu, Unirii, Mircea Vodă, Corneliu Coposu, I.C. Brătianu, Carol I şi Calea Dudeşti.

Şi această categorie de lucrări se va derula se va extinde şi în lunile următoare, compania urmând să informeze opinia publică despre zonele incluse în proiect.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi facem apel la înţelegerea tuturor celor afectaţi de aceste lucrări, locuitori din zonele respective sau  persoane aflate în trafic, faţă de neplăcerile care pot apărea în urma unor astfel de intervenţii, însă ele sunt necesare pentru a îmbunătăţi siguranţa în exploatare a reţelei de gaze naturale din Bucureşti şi a asigura continuitatea în alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea securităţii în exploatare a reţelelor de distribuţie de gaze naturale din Bucureşti prin modernizarea conductelor de oţel neprotejabile catodic”este de 97.470.412 lei din care suma de 81.107.126 lei este asigurată prin fonduri proprii, iar diferenţa de 16.363.286 lei prin asistenţa financiară nerambursabilă accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 4 – Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării.

Valoarea totală estimată a lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Modernizarea reţelei de gaze naturale – Creşterea capacităţii tehnice a sistemului de distribuţie gaze naturale din Bucureşti prin dezvoltarea retelei de medie presiune.” este de 65.941.798 lei, din care suma de 49.498.588 lei este asigurată din fonduri proprii, iar diferenţa în valoare de 16.443.201 lei şi prin finanţare nerambursabilă în valoare de, accesată prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Axa prioritară 4 – Creşterea eficienţei energetice şi a securităţii furnizării, în contextul combaterii schimbărilor climatice.

keyboard_arrow_up