Comunicate de presă

Grupul ENGIE achiziționează Flashnet, o companie de Internet of Things (IoT)

Grupul ENGIE la nivel internațional anunță achiziția a 60% din Flashnet, o companie românească de Internet of Things (IoT), care dezvoltă sisteme inteligente de gestionare a energiei pentru comunități urbane. Soluțiile propuse de Flashnet au fost implementate în mai multe orașe, din România şi din străinătate, care beneficiază astăzi de toate avantajele rețelelor inteligente de iluminat public.

Prin această achiziție, ENGIE îşi consolidează poziția pe segmentul de iluminat public inteligent, fiind în concordanță cu ambiția Grupului de a deveni un lider mondial în sectorul iluminatului public şi al orașelor inteligente. Cu o experiență de peste 25 de ani, Grupul ENGIE oferă servicii pentru mai mult de 500 de orașe și 1.300.000 de puncte de iluminat în Europa și America. Astfel, ENGIE vine în sprijinul autorităților publice din toată lumea cu soluții care transformă modul de a gestiona comunitățile urbane, facilitând eficiența energetică şi implicit o mai bună calitate a vieții.

Înființată în 2005, Flashnet se concentrează în mod constant asupra activităților de cercetare și dezvoltare, ceea ce îi permite să fie lider al evoluțiilor din domeniul IoT și să lanseze soluții inovatoare pentru orașele inteligente.

„Achiziția companiei Flashnet răspunde obiectivului grupului ENGIE de a fi un partener de încredere al orașelor și teritoriilor, propunându-le sisteme competitive de gestionare a energiei pentru orașe inteligente și rețele de utilități. Suntem bucuroşi să ne dezvoltăm competențele existente cu cele din domeniul iluminatului public şi al infrastructurilor inteligente pentru a le oferi clienților noștri soluţii integrate de IT, energie și telecomunicații”, a declarat Eric Stab, Preşedinte & CEO ENGIE Romania.

„Suntem încântați să ne alăturăm grupului ENGIE și considerăm că este un catalizator care va permite dezvoltarea soluțiilor de IoT. Împărtășim viziunea ENGIE asupra tranziției energetice și suntem entuziasmaţi să contribuim cu expertiza noastră la transformarea Grupului și a sectorului energetic în general”, a declarat Lorand Mozes, CEO și fondator Flashnet.

Lucrând deja cu mai multe standarde de comunicare IoT, inteliLIGHT® (soluția principală Flashnet) este unul dintre cele mai flexibile sisteme disponibile pe piață. Această soluție conferă mai mult control asupra întregii rețele de iluminat stradal, permițând economisirea energiei, dar şi optimizarea programului de lucrări și mentenanţă. Soluția a fost deja implementată în diverse orașe, cum ar fi Dubai (EAU), Penang (Malaezia), Brașov, Craiova (România), Mecca, Riyadh (Arabia Saudită), Atena (Grecia) cu proiecte pilot în întreaga lume.

Complementar soluției inteliLIGHT®, Flashnet a dezvoltat şi inteliGRID®, o soluţie completă de management hardware şi software pentru reţelele de distribuţie electrică de joasă tensiune de la staţiile de transformare la contoarele de consum, soluţie care a fost implementată cu succes pentru mai mulţi clienţi din România.

Despre ENGIE

ENGIE este o companie globală de energie şi servicii cu trei activități de bază: producție de electricitate cu emisii reduse de CO2, în principal pe bază de gaz natural şi energie regenerabilă, rețele globale şi soluții pentru clienți. Având ambiția de a contribui la un progres armonios, răspundem provocărilor majore globale cum ar fi lupta împotriva încălzirii globale, accesul la energie pentru toți sau mobilitatea şi propune clienților casnici, industriali și comunităților soluții de producție de energie şi servicii care reconciliază interese individuale şi colective. Ofertele noastre integrate – cu emisii reduse de carbon, performante și sustenabile – se bazează pe tehnologii digitale. Ambiția noastră este transpusă de 150.000 de angajați din 70 de țări. Cifra de afaceri 2017: 65 miliarde de euro. Grupul este listat la bursa de valori Paris și Bruxelles (ENGI) și este reprezentat de principalii indicatori internaționali: CAC 40, BEL 20, Euro Stoxx 50, STOXX Europe 600, MSCI Europe, Euronext 100, FTSE Eurotop 100, Euro STOXX Utilities, STOXX 600 Utilities) și de indici extra-financiari (DJSI internațional, DJSI Europa și Euronext Vigeo Eiris – World 120, Eurozone 120, Europe 120, France 20, CAC 40 Guvernanță). Pentru mai multe detalii: www.engie.com

Contact presă ENGIE Romania: Amalia Anghel

Email: amalia.anghel@ro.engie.com

 Despre Flashnet

FLASHNET este o companie de tehnologie rapidă care integrează cele mai recente tehnologii IT, energetice și de telecomunicații în soluții hardware și software, creând și implementând sisteme inteligente pentru oraşe mai inteligente și o infrastructură mai bună. Fondată în 2005, FLASHNET este lider în sistemele inteligente de gestionare a utilităților, cu operațiuni la nivel mondial. Informații suplimentare sunt disponibile pe www.flashnet.ro

Contact presă FLASHNET: Ovidiu Vrabie

Email: ovidiu.vrabie@flashnet.ro

 

 

 

 

 

 

keyboard_arrow_up