Reabilitarea energetică, răspunsul nostru pentru a reduce consumul de energie

Din 2005 până în prezent, am investit 800.000 euro în proiecte de eficienţă energetică derulate în parteneriat cu Habitat for Humanity, iar angajaţii ENGIE au dedicat aproximativ 800 de ore de voluntariat în beneficiul a aproximativ 2.500 de beneficiari: elevi, copii rămași fără îngrijirea părinților și pacienți cu boli terminale.

80 de copii vulnerabili au un cămin mai primitor

80 de copii aflați în grija organizaţiei SOS Satele Copiilor București au un cămin mai bun în care să învețe și să se bucure de copilărie. Cele 12 case în care locuiesc împreună cu mamele sociale au fost renovate și eficientizate energetic, prin programul Totul începe acasă! Clasa de performanţă energetică a celor 12 case a fost îmbunătățită substanțial, ceea ce a însemnat economii de aproape 100.000 de euro pe parcursul a cinci ani. În acest an, ENGIE, Habitat for Humanity România și SOS Satele Copiilor au semnat un nou parteneriat, prin care SOS va deveni prima comunitate socială eficientă energetic și care își va produce propria energie electrică.

Vezi detalii

Reabilitarea și eficientizarea Centrului HOSPICE
Casa Speranței din Brașov

Am contribuit la reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov, acolo unde sunt tratați în fiecare an peste 2.000 de copii și adulți cu boli incurabile. Acestea au permis HOSPICE să facă economii importante la facturile de energie. În urma intervențiilor, centrul are o centrală termică performantă, un acoperiș nou, cu panouri solare, iar fațada clădirii a fost refăcută și izolată termic. Centrul de zi pentru copii și saloanele de internare, puternic avariate în urma unor infiltrații de apă, au fost, de asemenea, renovate.

300 de copii din sectorul 5 învață într-o școală la standarde europene

Școala Gimnazială nr. 125 din sectorul 5,ce găzduiește 300 de copii între 3 și 14 ani și 50 de cadre didactice, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Aproximativ 50 de voluntari, angajați ENGIE, au contribuit la realizarea lucrărilor. Școala se afla într-un stadiu avansat de deteriorare. De cum intrai în școală, te întâmpina un miros de mucegai și clor, apa se infiltra prin acoperișul deteriorat, iar pereții interiori și parchetul erau grav afectate. Din cauza condițiilor improprii, copiii erau predispuși îmbolnăvirii și lipseau de la școală. Majoritatea copiilor care învață în Școala Gimnazială nr. 125  provin din familii cu posibilități financiare reduse.

Investiție în comunitățile locale: școala din comuna Băleni

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se bucură de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun. Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura de ani buni într-o clădire anexă situată în aceeași curte. Unitatea școlară a oferit condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate.

keyboard_arrow_up