Comunicate de presă

Integrarea Congaz

Începând cu data de 1 ianuarie 2016, Congaz, companie având ca obiect de activitate distribuţia şi furnizarea de gaze naturale în judeţul Constanţa, va fi integrată în GDF SUEZ Energy România. Integrarea survine ca urmare a achiziţiei succesive de către GDF SUEZ Energy România a pachetelor de acţiuni deţinute de OMV Petrom, E.ON Ruhrgas International in 2014 şi Petroconst în 2015.

În procesul de integrare, activitatea de furnizare a gazelor naturale derulată de Congaz va fi preluată de GDF SUEZ Energy România care a adoptat recent marca comerciala ENGIE. De asemenea, activitatea de distribuție a gazelor naturale a companiei va fi preluată de către  Distrigaz Sud Rețele, filială a GDF SUEZ Energy România.

Ca urmare a integrării sus-amintite, GDF SUEZ Energy România şi-a consolidat poziţia de cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale al pieţei reglementate de gaze naturale din România. Grupul deserveşte în prezent un portofoliu de 1,5 milioane de clienţi şi operează o reţea de 18.500 km în 18 judeţe din partea de sud a ţării şi în municipiul Bucureşti.

Cu această ocazie, Eric Stab, Preşedinte şi CEO GDF SUEZ Energy România, a afirmat:,,Integrarea companiei Congaz permite consolidarea poziţiei GDF SUEZ Energy Romania pe piaţa energiei din României, iar clienţilor Congaz le va facilita accesul la un portofoliu diversificat de produse şi servicii energetice.”

keyboard_arrow_up