Comunicate de presă

Limitarea alimentării cu gaze naturale a CTE Vest Cogenerare

Distrigaz Sud Reţele a notificat ELCEN cu privire la limitarea graduală a serviciului de distribuţie a gazelor naturale prestat către Electrocentrale Bucureşti SA pentru locul de consum CTE Vest Cogenerare, începând cu data de 5 septembrie 2016.

Măsura survine ca urmare a acumulării unor arierate importante de către Electrocentrale Bucureşti SA, în valoare de aproximativ 147 milioane de lei şi pe fondul nerespectării calendarului de eşalonare a plăţilor convenit între părţi. Măsura de limitare a fost luată după ce au fost parcurse toate etapele de mediere în vederea eşalonării debitelor şi va fi menţinută până la recuperarea integrală a soldului exigibil.

Precizăm că această măsură de limitare a alimentării cu gaze naturale care vizează locul de consum CTE Vest Cogenerare a fost luată pentru a nu afecta alimentarea cu apă caldă a locuitorilor din Bucureşti racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a apei calde şi agentului termic.

Tergiversarea găsirii unei soluţii de achitare a datoriei va mări valoarea acesteia, dat fiind că de la ultima notificare transmisă de Distrigaz Sud Reţele către Electrocentrale Bucureşti şi până în prezent a fost emisă şi factura aferentă lunii iulie 2016 cu scadenţa în septembrie. In plus, acumularea debitelor restante a afectat şi bugetul Distrigaz Sud Reţele prevăzut pentru realizarea de investiţii necesare asigurării parametrilor optimi de exploatare în condiţii de siguranţă  a reţelei de distribuţie a gazelor naturale.

keyboard_arrow_up