Acces la energie electrică verde pentru 200 de persoane nevoiașe

Împreună cu asociația Micul Geniu, facilităm accesul la energie electrică, prin instalarea de panouri fotovoltaice, pentru 200 de persoane care trăiesc în sărăcie extremă, din 50 de familii.

Familia Opriș este una dintre familiile pe care le-am ajutat să aibă acces la energie electrică verde. Denisa și Gabriel, împreună cu părinții și bunicul lor, locuiesc într-o casă cu doar două încăperi, reconstruită după ce gospodăria le-a ars în urmă cu 5 ani. Cei doi elevi își doresc să învețe pentru a putea să meargă în continuare la școală, însă, până acum, lipsa unei surse electrice de iluminat îngreuna foarte mult învățatul și scrisul temelor pentru acasă.

Rulează videoul

Panourile fotovoltaice, o soluție sustenabilă
și economică pentru producția de energie electrică

Locuințele respective nu erau prevăzute cu nicio sursă de energie electrică, fapt pentru care instalarea de panouri fotovoltaice este soluția durabilă și autonomă ce le va permite să își producă, fără costuri asociate, energia electrică necesară pentru consum. Cele 50 de familii pentru care a fost implementată această soluție sunt majoritar monoparentale, cu copii înscriși într-o formă de învățământ. Accesul la energie electrică condiționează accesul la educație al copiilor din familiile respective, creând în acest fel premisele ieșirii din cercul vicios al sărăciei extreme.

keyboard_arrow_up