Acces la energie electrică verde pentru 20 de familii nevoiașe

Împreună cu asociația Micul Geniu, facilităm accesul la energie electrică, prin instalarea de panouri fotovoltaice, pentru 20 de familii care trăiesc în sărăcie extremă. Familiile erau nevoite să recurgă la surse de iluminat pe bază de petrol lampant, nocive pentru sănătatea lor și cu potențial ridicat de accidente.

Familia Vulpe este una dintre familiile pe care le ajutăm să aibă acces la energie electrică verde. Emil își crește singur cele trei fetițe, după ce mama lor i-a părăsit în urmă cu un an. Fetițele merg la școala din localitate, cea mai mare are 8 ani și este în clasa I, iar surorile sale mai mici sunt în clasa 0, respectiv la grădiniță. Cea mai mare dorință a lui Emil este ca fetițele sale să fie sănătoase și să poată să învețe, pentru a avea șansa la un viitor mai bun.

Panourile fotovoltaice, o soluție sustenabilă
și economică pentru producția de energie electrică

Locuințele respective nu erau prevăzute cu nicio sursă de energie electrică, fapt pentru care instalarea de panouri fotovoltaice este soluția durabilă și autonomă ce le va permite să își producă, fără costuri asociate, energia electrică necesară pentru consum. Cele 20 de familii pentru care a fost implementată această soluție sunt majoritar monoparentale, cu copii înscriși într-o formă de învățământ. În această perioadă, în care învățământul online prevalează, accesul la energie condiționează accesul la educație al copiilor din familiile respective, creând în acest fel premisele ieșirii din cercul vicios al sărăciei extreme.

keyboard_arrow_up