Comunicate de presă

Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, au renovat școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun. GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România au renovat școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, a fost complet reabilitată și eficientizată energetic. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura, de ani buni, într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară oferă acum condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România a realizat izolația exterioară și interioară, precum şi o serie de lucrări cum ar fi:  înlocuirea tâmplăriei, montarea de parchet, gresie și faianță, schimbarea instalației electrice și sanitare și înlocuirea centralei termice. Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” s-a desfășurat în perioada august – octombrie 2014.

„Ne bucurăm că putem reda copiilor, cadrelor didactice din Băleni, şi implicit întregii comunități, o şcoală nouă, primitoare, care asigură condiţiile propice derulării unui act educaţional de calitate”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Școala este a doua casă pentru copiii noștri. Este locul în care se încarcă cu speranțe, visuri și planuri pentru viitor. Suntem bucuroși că împreună cu partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România și Primăria comunei Băleni, am reușit să le oferim celor peste 200 de copiii o școală curată, la standarde europene, în care să învețe cu drag”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

keyboard_arrow_up