Comunicate de presă

Primăria locală și GDF SUEZ Energy România, cu sprijinul Habitat for Humanity România, renovează școala gimnazială din comuna Băleni, județul Galați

Peste 200 de elevi din comuna Băleni se vor bucura de o școală nouă care să îi pregătească pentru un viitor mai bun, GDF SUEZ Energy România, Primăria comunei Băleni şi asociația Habitat for Humanity România vor renova școala din Băleni în cadrul proiectului “O școală nouă, un viitor mai bun”.

Școala, ce nu a mai fost renovată de 25 de ani, va fi complet reabilitată și eficientizată energetic până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an. Din cauza gradului ridicat de deteriorare, școala devenise nefuncțională, iar întreaga activitate didactică se desfășura de ani buni într-o clădire anexă situată în aceeași curte.

Unitatea școlară va oferi condiții de învățare la standarde europene pentru cei 214 elevi și 10 profesori din comunitate. Cu sprijinul financiar al GDF SUEZ Energy România și al Primăriei comunei Băleni, Habitat for Humanity România reabilitează izolația exterioară și interioară, înlocuieşte tâmplăria, monteză parchet, gresie și faianță, schimbă instalația electrică și sanitară și înlocuieşte centrala termică.

Ca pe orice şantier Habitat for Humanity, la lucrări participă şi echipe de voluntari locali și angajaţi din companii din România, printre care şi voluntari GDF SUEZ Energy România.

“Suntem deosebit de bucuroși că alături de partenerii noștri, GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România și echipele de voluntari implicate în derularea cu succes a acestui proiect, am reușit să oferim copiilor din comuna noastră șansa de a putea învăța într-o clădire renovată în totalitate și dotată la standarde internaționale. Primăria comunei Băleni a asigurat 50% din cheltuielile necesare pentru derularea acestui proiect.

Întrega comunitate, părinți, elevi, profesori, mulțumește GDF SUEZ Energy România, Habitat for Humanity România, Primăriei Băleni și echipelor de voluntari pentru modul în care au colaborat în toată această periodă.

Ne exprimăm totodată speranța că această colaborare va continua, astfel încât să putem dezvolta împreună și alte proiecte prin care să ridicăm calitatea vieții și nivelul de trai în comunitatea noastră”, a declarat Lică Oprea, primar comuna Băleni.

Proiectul “O școală nouă, un viitor mai bun” a început în luna august 2014 și este programat să fie finalizat până la sfârșitul lunii octombrie a acestui an, când copiii și profesorii vor putea realua activitatea școlară în noua unitate de învățământ.

“Pentru GDF SUEZ Energy România, Băleni nu reprezintă doar comuna în care am realizat una dintre cele mai importante investiţii ale companiei din ultimii ani, ci şi un partener alături de care am devoltat mai multe proiecte în folosul comunităţi: forarea unui puţ de apă, diverse lucrări de infrastructură, iar în prezent renovarea şcolii din localitate. Ne bucurăm că prin acest proiect putem crea condiţii adecvate pentru un act educaţional de calitate pentru copiii şi profesorii din Băleni”, a declarat Eric Stab, CEO GDF SUEZ Energy România.

„Misiunea Habitat for Humanity este de a eradica locuirea sărăcăcioasă și lipsa de adăpost peste tot în lume și de a construi case, comunități și speranțe. Educația copiilor noștri este extrem de importantă, pentru ca fiecare copil să aibă șansa unui viitor mai bun, dar și pentru că, pe termen lung, educația atrage după sine o locuire mai bună pentru întrega comunitate”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

keyboard_arrow_up