Utile

ENGIE achiziționează Cofely Building Services & Maintenance

ENGIE Romania își consolidează poziția în domeniul serviciilor energetice. ENGIE Romania, prin subsidiara sa ENGIE Servicii, achiziționează compania Cofely Building Services & Maintenance. În urma procesului de achiziție, compania este redenumită ENGIE Building Solutions SRL.

Într-o piață a energiei tot mai dinamică, în care tranziția energetică impune o regândire a modelelor de business tradiționale ale companiilor de utilități, ENGIE Romania își adaptează în continuu strategia de business pentru a răspunde așteptărilor clienților săi de a fi un furnizor integrat  de energie și de servicii asociate. 

Astfel, ca urmare a achiziției companiei Cofely Building Services & Maintenance SRL – deținută până în prezent de Cofely Austria, un afiliat al ENGIE- și activă în România din 2005, ENGIE Servicii își va diversifica gama de activități și expertiza cu serviciile energetice pentru clădiri și spații industriale și cele de eficientizare a consumului energetic pentru clienții industriali. Printre clienții Cofely Building Services & Maintenance SRL se numără companii de renume precum OMV Petrom, BRD Société Générale și Kaufland, întreg portofoliul de clienți fiind deservit de cei aproximativ 100 de angajați.

ENGIE Servicii (denumita anterior Distrigaz Confort), companie înființată în anul 2009 este un actor de referință pe piața serviciilor energetice din Romania. Specializată în servicii tehnice pentru instalațiile de gaze naturale și centrale termice, compania are în prezent un portofoliu de 650.000 de clienți. De la înființare până în prezent, compania și-a diversificat continuu gama de servicii oferite, de la verificări și revizii a instalației de utilizare a gazelor naturale sau a instalațiilor de încălzire și centralelor termice până la servicii de eficientizare a consumurilor pentru clienții ENGIE.

,,Această tranzacție este dovada ambiției noastre de a continua dezvoltarea serviciilor energetice în România. Unificarea portofoliilor de clienți și servicii precum și a competențelor celor două companii vor contribui, fără îndoială, la consolidarea poziției pe care o avem pe piața serviciilor energetice din România și la crearea unui potențial de dezvoltare” a declarat Eric Stab, Președinte și CEO al ENGIE Romania.

keyboard_arrow_up