Povești de succes

ENGIE | EXFLOR: Soluția durabilă prin care se vor produce anual 263 MWh de energie verde

Despre EXFLOR

Activând din anul 1998, EXFLOR este un lanţ local de magazine cash&carry cu capital românesc, practicând prețuri cu discount. Activitatea companiei este concentrată pe două direcții principale: distribuție și comerț cu amănuntul, de retail, în magazine proprii. Pe segmentul de distribuţie, compania comercializează produse alimentare și nealimentare, iar pe segmentul de comerț cu amănuntul, EXFLOR deține patru magazine de tip cash&carry, două fiind amplasate în Craiova, unul în Târgu Jiu şi unul în Roşiorii de Vede.
Rulează videoul

Nevoile de business ale EXFLOR

Misiunea EXFLOR este de a veni ȋn ȋntâmpinarea nevoilor clienților. Bazându-se pe necesitățile acestora, compania s-a dezvoltat
de-a lungul timpului ca urmare a volumului mare de vânzări, datorate politicii de preț atractive pe care o practică. In scopul menținerii prețurilor avantajoase, nevoia EXFLOR este de a reduce costurile cu energia electrică prin producerea proprie de energie verde. De asemenea, compania are ȋn vedere, ȋn perioada următoare, transformarea flotei de maşini prin achiziția de vehicule electrice şi montarea unor stații de ȋncărcare, care să fie alimentate de la panourile fotovoltaice.

Soluţia propusă de ENGIE

Pentru a sprijini EXFLOR în procesul de tranziție către surse de energie regenerabilă și pentru reducerea costurilor cu energia electrică, ENGIE a oferit soluția instalării unei centrale fotovoltaice cu o putere de 226 kWp. Sistemul on-grid, cu un total de 414 de panouri, a fost instalat pe o suprafață de 1.375 mp și va acoperi aproximativ 57% din consumul anual de energie electrică al companiei, contribuind astfel la o importantă reducere a costurilor energetice.

Beneficiile obţinute de EXFLOR

Prin implementarea soluţiei oferite de ENGIE, EXFLOR va obţine o reducere semnificativă a consumului de energie electrică din reţeaua publică prin producţia proprie de energie verde, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon. Centrala fotovoltaică va genera anual aproximativ 263 MWh și va ajuta la reducerea emisiilor corespunzătoare pentru 79 de tone de dioxid de carbon pe an.

Ce spun reprezentanţii EXFLOR

„Factorul determinant în alegerea ENGIE a fost acela că avem o relație veche de colaborare. Eu zic că un parteneriat vechi trebuie să meargă mai departe. Valoarea adăugată adusă de ENGIE în acest proiect constă în expertiza pe care dânșii o au în partea de vânzare și producție de energie. Lucrurile au mers foarte bine în implementarea proiectului și, cu siguranță, vom mai desfășura proiecte cu ENGIE. În cursul acestei luni am primit o ofertă și pentru un alt punct de lucru al nostru, din Târgu Jiu, capacitatea va fi ceva mai mare decât cea de la Craiova și vom merge în continuare cu ENGIE.

Recomand ENGIE altor companii. Expertiza lor în domeniu, cu siguranță, va fi un plus pentru viitorii parteneri.”

Dorești să planificăm împreună primii pași spre
tranziţia la energia verde?

keyboard_arrow_up