Povești de succes

ENGIE | Grisport: Soluția care va genera anual 492 MWh de energie electrică verde

Despre Grisport

Înființată în anul 1977, compania Grisport este un producător specializat de încălțăminte, oferind o gamă variată de peste 5.000 de modele din categoriile Trekking, Safety și City. De-a lungul anilor, Grisport a investit în tehnologii de ultimă generație și în cercetare pentru a deveni un producător de top. Calitatea produselor Grisport, fabricate în Italia, este recunoscută internațional, aproximativ 80% din producție fiind destinată exportului. Încălțămintea Grisport este distribuită atât în Europa, cât și în Asia, America și Africa. În România, compania Grisport este prezentă prin magazinul situat în Popești Leordeni.
Rulează videoul

Nevoile de business ale Grisport

Compania menține cele mai stricte standarde de sustenabilitate ecologică la selectarea materiilor prime pentru fabricarea produselor sale. Cu atât mai mult, Grisport își asumă responsabilitatea în demersul de protecție a mediului înconjurător, dorind să utilizeze surse de energie verde și să le integreze în activitatea zilnică pentru a-și reduce amprenta de carbon. Nevoia companiei a constat în găsirea unei soluții pentru a produce propria energie verde și a polua astfel mai puțin, reducând în același timp costurile cu energia.

Soluţia propusă de ENGIE

Pentru a sprijini Grisport în procesul de tranziție către surse de energie regenerabilă și pentru reducerea costurilor cu energia electrică, ENGIE a oferit soluția instalării unei centrale fotovoltaice cu o putere de 431 kWp. Cu un total de 790 de panouri, centrala a fost instalată pe o suprafață de 7.948 mp și va acoperi aproximativ 29% din consumul anual de energie electrică al companiei, contribuind astfel la o importantă reducere a costurilor energetice.

Beneficiile obţinute de Grisport

Prin implementarea soluţiei oferite de ENGIE, Grisport va obţine un consum redus de energie electrică din reţeaua publică prin producţia proprie de energie verde, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon. Centrala fotovoltaică va genera anual aproximativ 492 MWh și va ajuta la reducerea emisiilor corespunzătoare pentru 147 de tone de dioxid de carbon pe an.

Ce spun reprezentanţii Grisport

„Am ales ENGIE pentru că, deși foarte multe firme instalează panouri solare, la o asemenea investiție, aveam nevoie de o firmă care să fie recunoscută, serioasă și să știu că, dacă am nevoie peste 5 ani, este prezentă. Sunt foarte multe firme pe piață care apar azi, fac instalația, iar mâine nu mai sunt. Când faci o investiție de genul acesta, ai nevoie de un partener, nu doar de un instalator.

Am ales să facem și un contract de mentenanță tot cu ENGIE pentru că, având ȋn vedere că instalația trebuie să stea în funcțiune cel puțin 20 de ani, este foarte important să fie urmarită de buni specialişti ca să funcționeze la maxima ei putere. Din punctul acesta de vedere, dintre toți furnizorii pe care i-am contactat ca să facem proiectul, ENGIE a fost compania care ne-a dovedit că ne poate da răspunsuri în sensul acesta.”

Dorești să planificăm împreună primii pași spre
tranziţia la energia verde?

keyboard_arrow_up