Povești de succes

ENGIE | RADOX: Soluția prin care vor fi evitate anual emisii echivalente pentru 132 de tone de dioxid de carbon

Despre RADOX

Cu o experiență de peste 30 ani în domeniile distribuției de echipamente și soluții HVAC și producției de calorifere decorative și de baie, compania RADOX deține cea mai performantă stație de cromare din Europa Centrală și de Est, complet automatizată și ecologică. RADOX oferă sisteme și soluții complete de încălzire, climatizare şi ventilație, dar și servicii de suport şi service, specialiștii departamentului tehnic asigurând consultanță privind alegerea echipamentelor, în funcție de parametrii tehnico-funcționali specifici fiecărei lucrări, cu aplicații atât în domeniul industrial, cât și în cel rezidențial.
Rulează videoul

Nevoile de business ale RADOX

Implementarea unor soluții inovatoare, regenerabile şi sustenabile ȋn fabricile companiei a reprezentat de-a lungul celor peste 30 de ani de dezvoltare a companiei una dintre valorile profund asumate. Responsabilitatea socială şi atenția acordată protejării mediului ȋnconjurător, prin reducerea amprentei de carbon, dar şi obiectivul de a creşte eficiența energetică ȋn cadrul producției şi de a optimiza costurile cu energia electrică au conturat nevoia instalării unui sistem fotovoltaic.

Soluţia propusă de ENGIE

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii RADOX de tranziție către surse de energie cu un impact neutru asupra mediului înconjurător şi de reducere a costurilor cu energia, ENGIE a oferit soluția instalării unei centrale fotovoltaice cu o putere de 395 kWp. Cu un total de 724 de panouri, centrala a fost instalată pe o suprafață de 2.391 mp și va acoperi aproximativ 29% din consumul anual de energie electrică al companiei, contribuind astfel la o importantă reducere a costurilor energetice.

Beneficiile obţinute de RADOX

Prin implementarea soluţiei oferite de ENGIE, RADOX va obţine un consum redus de energie electrică din reţeaua publică prin producţia proprie de energie verde, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon. Centrala fotovoltaică va genera anual aproximativ 442 MWh și va ajuta la reducerea emisiilor echivalente pentru 132 de tone de dioxid de carbon pe an.

Ce spun reprezentanţii RADOX

„În alegerea echipei potrivite pentru implementarea sistemului fotovoltaic de la RADOX au fost foarte multe lucruri de analizat atunci când am vizualizat potențialii parteneri. ENGIE a câștigat puncte la absolut toate categoriile, respectiv la expertiza în implementarea acestor soluții verzi, relație interumană, consultanță tehnică și umană.

Valoarea adăugată adusă de ENGIE în proiectul nostru de fotovoltaice a fost incredibilă. De la început și până la finalizarea cu succes a proiectului, participarea, implicarea, atât tehnică, cât și umană, a echipei ENGIE a fost 100% și, fără consultanța de care am beneficiat pas cu pas, nu știm cum am fi putut trece peste toate obstacolele întâlnite.

Suntem foarte entuziasmați de colaborarea noastră cu ENGIE și spunem cu bucurie și mândrie că am început cea de-a doua implementare la fabrica noastră de la Câmpulung Muscel, unde sperăm să avem rezultate cel puțin la fel de bune, dacă nu mai bune, având în vedere istoricul de colaborare.”

Dorești să planificăm împreună primii pași spre
tranziţia la energia verde?

keyboard_arrow_up