Povești de succes

ENGIE | SWISSCAPS: Extinderea capacității de producție a centralei fotovoltaice existente cu încă 298 kWp

Despre SWISSCAPS

SWISSCAPS Romania este companie membră a Grupului AENOVA, unul dintre liderii mondiali din domeniul producției contractuale Business to Business pentru industria farmaceutică şi de asistență medicală. Portofoliul de servicii ale Grupului cuprinde întregul lanţ al dezvoltării şi producției formelor farmaceutice de dozare orală solidă, cum ar fi capsule moi și dure, tablete efervescente şi produse din domeniul suplimentelor medicinale şi alimentare. AENOVA are sediul în Germania şi este reprezentată de 27 de fabrici în 11 ţări.

La fabrica din Cornu, județul Prahova, se produc şi se ambalează capsule gelatinoase moi şi capsule moi vegane, AENOVA fiind unul dintre cei mai mari producători de capsule moi din lume şi inovator în dezvoltarea de capsule moi vegane, aşa-numitele VegaGels.

Rulează videoul

Nevoile de business ale SWISSCAPS

Obținând o finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice, compania a decis extinderea capacității de producție a centralei fotovoltaice existente, instalată în 2020 pe suprafața a două dintre halele de producție. Pentru a beneficia de utilizarea la maximum a suprafeței disponibile pe acoperişurile fabricii şi de mărirea capacității centralei de a genera energie electrică verde, nevoia SWISSCAPS a constat în găsirea unei soluții de extindere a sistemului fotovoltaic.

Soluţia propusă de ENGIE

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii SWISSCAPS de creştere a capacității de producție a sistemului fotovoltaic şi, implicit, de o mai mare reducere a costurilor cu energia, ENGIE a oferit soluția extinderii centralei fotovoltaice existente, cu o putere de 360 kWp, prin instalarea suplimentară a unui număr de 548 de panouri, care vor mări capacitatea inițială a centralei cu încă 298 kWp. Astfel, sistemul fotovoltaic extins pe o suprafață de 2.150 mp va acoperi aproximativ 9% din consumul anual de energie electrică al companiei, contribuind astfel la o importantă reducere a costurilor energetice.

Beneficiile obţinute de SWISSCAPS

Prin implementarea soluţiei de extindere oferită de ENGIE, SWISSCAPS va obţine un consum redus de energie electrică din reţeaua publică prin producţia proprie de energie verde, contribuind astfel și la reducerea amprentei de carbon. Centrala fotovoltaică va genera anual aproximativ 741 MWh și va ajuta la reducerea emisiilor echivalente pentru 161 de tone de dioxid de carbon pe an.

Ce spun reprezentanţii SWISSCAPS

„În 2023, am decis să extindem sistemul fotovoltaic existent. Am ales ENGIE întrucât cu ei am realizat şi sistemul existent, astfel încât a fost o continuare firească. ENGIE a fost partenerul potrivit pentru noi întrucât ne-a oferit o soluție la cheie: de la design, execuție, implementare, punerea în funcțiune, ei s-au ocupat de tot. Pentru noi, acest lucru a fost esențial, deoarece nu avem competențe în această zonă şi avem încredere în ENGIE.

În toți aceşti ani, colaborarea noastră cu ENGIE a fost foarte eficientă. Ne înțelegem reciproc nevoile, ENGIE ne cunoaşte bine, ne înțelege infrastructura, ceea ce ne face colaborarea uşoară. A fost un proiect de mare succes. Recomand ENGIE şi altor parteneri pentru că echipa ENGIE oferă servicii complete şi au experiență, tot ce e nevoie.”

Dorești să planificăm împreună primii pași spre
tranziţia la energia verde?

keyboard_arrow_up