Soluțiile noastre

Sistemul fotovoltaic – primul pas pentru o afacere conectată la ziua de mâine

Proiectat pentru un viitor sustenabil

Un sistem fotovoltaic reprezintă o investiție pe termen lung care asigură autonomia energetică, producând energie verde și este o soluție personalizată, scalabilă și rapid de implementat pentru facturi mai mici la energie.

Sistemele fotovoltaice au o durată de viaţă de minimum 25 de ani, timp în care eficiența lor se va afla la cel puțin 80%. Studiile arată că peste 75% dintre sisteme își păstrează eficiența și după perioada de garanție, panourile continuând să producă electricitate și după acest timp, însă la un randament mai mic. Această soluţie devine, așadar, o investiţie care asigură o scădere a costurilor cu electricitatea pe termen lung.

Primul pas în această „aventură green” este și cel mai important – proiectarea sistemului. Etapa de proiectare este o analiză amănunțită a cerințelor instalației cu următoarele obiective: valorificarea resurselor disponibile, estimarea eventualelor pierderi din sistem și maximizarea profitabilității prin alegerea corectă a tehnicii de instalare și a componentelor. Proiectarea soluţiei ia în calcul profilul de consum și suprafaţa disponibilă pentru a optimiza dimensiunea sistemului.

Ȋn timpul procesului de instalare, atenţia se concentrează pe asigurarea stabilității structurii și a  panourilor fotovoltaice, dispunerea eficientă a cablurilor și realizarea corectă a conexiunilor. Toţi acești factori vor influența direct indicii de performanță pe toată durata de viață a sistemului.

Monitorizarea și mentenanţa sistemului sunt două elemente esenţiale care asigură funcționarea echipamentului la parametrii maximi de performanță și eficiență prin verificarea regulată a punctelor critice. Planul de întreținere se stabilește încă de la început, din etapa de proiectare, împreună cu echipa de proiect.

ENGIE are experienţă locală și la nivel global în proiectarea și instalarea acestui tip de sisteme. Echipa de experţi este pregatită să ofere oricând suport în proiectarea, instalarea și monitorizarea soluţiei optime pentru orice afacere.

Vrei să planificăm împreună primii pași
spre tranziţia la energie verde?

Lasă-ne datele tale de contact, iar un reprezentant ENGIE va reveni în cel mai scurt timp cu mai multe detalii.
keyboard_arrow_up