Call Center

Disponibil Luni - Vineri În intervalul orar 08:30 - 19:00

Plătește online

Sigur şi rapid, plăteşti online factura ENGIE fără să te autentifici în cont.

Agenția online

Agenţia online este platforma ENGIE unde puteţi transmite indexul autocitit, vizualiza istoricul facturilor şi al consumului, puteţi plăti factura online şi nu numai.

Descarcă aplicaţia

Viața înseamnă dinamism! Acum nu mai ai grija facturilor, plăților și transmiterii indexului autocitit: le ai pe toate în aplicația mobilă engiemobile.  

Utile

Aici poţi accesa rapid cele mai importante informaţii despre factură, modalităţi de plată sau alte subiecte de interes pentru tine.  

Urgenţe gaze

Anunţă orice defecţiune tehnică a instalaţiei de gaze naturale la numerele de telefon:
021 9281 - Număr unic la nivel naţional 0800 877 778 - TelVerde
Acces rapid

Sfaturi de eficiență energetică

Sfaturi pentru eficiență energetică

Iată şi câteva demersuri semnificative pe care le recomandăm. Efortul este mai mare, dar şi economiile pe măsură.

Asigură-ți o bună izolație termică a locuinței: a acoperișului, pardoselilor și pereților, precum și ușilor și ferestrelor. Pentru acestea din urmă, poţi folosi benzi speciale din cauciuc și burete. Astfel, ai economii de energie de până la 30%. Nu risipi căldura! În timpul zilei, închide ferestrele și ușile dintre camere, iar dacă aeriseşti locuința mai mult timp, închide caloriferele. În timpul nopții, trage draperiile și/sau jaluzelele exterioare.

Siguranța familiei pe primul loc

Înlocuieşte echipamentele vechi cu unele noi, care consumă mai puțin și sunt mai sigure.

Sobele neverificate pot fi sursa intoxicării cu monoxid de carbon. Îţi recomandăm să nu foloseşti pentru încălzire aragazul sau diferite instalații improvizate.

Pentru a fi în siguranță și pentru a plăti mai puțin, întreține corect instalația de încălzire și respectă instrucțiunile de folosire furnizate de producător.

Sfaturi simple pentru bucătărie 

 • Atunci când găteşti, foloseşte un capac. Astfel, temperatura se va menţine un timp mai lung. Opreşte aragazul un pic mai devreme decât timpul exact necesar pentru preparare. Mâncarea va fi gata datorită căldurii menţinute.
 • Evită să depui alimentele calde în frigider; acestea vor avea nevoie de mai multă energie pentru a le răci.
 • Un congelator în care există 3 cm de gheaţă va creşte consumul de energie cu 30%. Aşa că ia în calcul dezgheţarea periodică a congelatorului.
 • Curăţă de praf partea din spate a frigiderului de câte ori este nevoie. Lasă o distanţă de 5-10 cm între frigider şi perete pentru a preveni supraîncălzirea frigiderului.

Sfaturi simple pentru locatarii de la bloc

 • Ca locatar la bloc poți contribui activ la economia de energie a întregii scări.
 • Nu lasa ușile de la intrarea în bloc deschise. Aerisește casa scării și închide geamurile la un interval de timp astfel încât să se păstreze căldura în timpul anotimpului rece.
 • Anunță administratorul asociației de locatari ori de câte ori sesizezi o problemă care generează consum de energie inutil (becul de la lift sau de pe casa scării rămâne aprins tot timpul sau ușile nu se închid ermetic).

Sfaturi simple pentru baie

 • Pentru un duș de câteva minute foloseşti 30-40 de litri de apă, iar pentru o baie cu cada plină 150-200 de litri. Alege dușul!
 • Când te speli pe dinți, nu lăsa apa să curgă. Porneşte-o ori de câte ori ai nevoie.

Sfaturi la îndemână de urmat pentru întreaga casă

 • Nu lăsa aparate electrice să funcționeze în regim sleep. Este mai bine să le scoți din priză.
 • Nu lăsa încărcătorul de telefon conectat atunci când nu-l utilizezi. Chiar și fără telefon, acesta consumă puțin.
 • Nu mai folosi becurile convenționale – este mai bine să ai becuri economice. Acestea consumă de până la 5 ori mai puțină energie. În plus, există becuri cu tehnologie LED cu lumină caldă, apropiată de cea a luminii naturale.
 • Instalând termostate la calorifere și/sau un dispozitiv de setare a temperaturii locuinței, poţi face economii importante, deoarece poţi regla temperatura oricând doreşti.
 • Dacă pleci de acasă pentru perioade scurte, se recomandă reglarea temperaturii cu 3-4 grade mai puțin decât în mod obișnuit. Dacă pleci mai puțin de 24 de ore, temperatura recomandată este de 16 grade. Dacă pleci mai multe de 2 zile, temperatura recomandată este de 8 grade.