Istoricul implicării

Turneul de tenis ,,GDF SUEZ OPEN ROMANIA’’ la Bucureşti

În perioda 2-10 mai 2009 s-a desfăşurat turneul de tenis feminin GDF SUEZ OPEN ROMANIA în colaborare cu Federaţia Română de Tenis, la Arenele BNR din Bucureşti. Turneul a reprezentat cel mai important eveniment din tenisul feminin organizat în România, fiind dotat cu premii în valoare de 100.000$. În cadrul competiţiei au fost prezente cele mai bune jucătoare românce ale momentului precum Simona Halep, Raluca Olaru şi Elena Bogdan.

In cadrul evenimentului a avut loc un meci demonstrativ care i-a avut drept protagaonişti pe Ruxandra Dragomir, Lucian Viziru, Dan Bitman şi Raluca Olaru, fapt ce i-a determinat pe bucureşteni să vină în număr mare la Arenele BNR. Competiţia a fost câştigată de jucătoarea din Germania, Andrea Petkovic, care a învins-o pe Stephanie Voegele în 2 seturi (6-3, 6-2).

Acest turneu se înscrie în direcţia ce vizează dezvoltarea tenisului feminin românesc în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis. Cele mai importante evenimente din cadrul acestui parteneriat au fost cele 3 ediţii ale turneului de tenis feminin: ediţia “Gaz de France Stars” în 2007 şi 2008 şi GDF SUEZ OPEN ROMANIA în 2009.

keyboard_arrow_up