De la o echipă entuziastă de studenți, la un hub de cercetare

Echipa de tineri de la EDdeN reprezintă România la prestigioase competiții internaționale de case solare și tehnologii integrate și este, totodată, un hub de cercetare pentru tineri, precum și un vector important pentru educație și un contributor la elaborarea legislației pentru implementarea soluțiilor inteligente

Case pasive – EFdeN 4 C și EdeN Signature,
premiate peste hotere

Cu ajutorul EFDEN, aducem casa viitorului mai aproape și dezoltăm soluții pentru orașe sustenabile. Prototipurile de casă inteligentă, EFdeN 4C și EfdeN Signature, au reprezentat România la prestigioase competiții internaționale, cum este Solar Decathlon, fiind expuse în București și vizitate de mii de persoane interesate de locuințe solare, tehnologii și soluții de eficientizare energetică, producție de energie solară și reducere a impactului negativ asupra mediului.

Prototipul de casă pasivă EFdeN 4C a devenit prima locuință certificată complet Living Building Challenge (LBC) din Europa, LBC fiind cea mai riguroasă schemă de certificare sustenabilă la nivel mondial. Totodată, EFdeN 4C a devenit primul Centru de Cercetare a Conditiilor de Confort din Romania, reunind studenți, profesori, tineri cercetători și parteneri ai proiectului, din mediul public si privat, pentru a analiza și testa toate aspectele ce țin de confortul și siguranța unei locuințe.

Cu cel mai nou prototip, EFdeN Siganture, echipa a făcut un pas în față din punctul de vedere al proiectării și execuției. La fel ca EFdeN 4C, locuința își produce singură energia, folosind un ansamblu de 32 panouri fotovoltaice și un sistem de stocare de 13kWh. O altă componentă foarte importantă este reprezentată de sistemul de automatizare complex și elementele active care măsoară și controlează diverși parametri: de la nivelul de CO2 și temperatură, până la consumul și producția de energie electrică. Casa EFdeN Signature este în curs de a deveni prima casă certificată LEED Platinum din România.

Tot ce trebuie să știi pentru a deveni prosumator

De asemenea, împreună cu EFdeN am lansat Ghidul prosumatorului, un demers de conștientizare și educare care a pus la dispoziția tuturor celor interesați informații utile despre cum pot deveni prosumator (producător și consumator de energie), odată cu schimbarea legislației în ianuarie 2019, prin care românii pot produce și injecta în rețea energia produsă de soare și captată cu ajutorul unui sistem de panouri fotovoltaice.

Ghidul poate fi descărcat gratuit de aici

keyboard_arrow_up