Te așteptăm în noul centru de relații clienți situat în Centrul Comercial Mall Electroputere, la parter, Calea București nr. 80, Craiova, jud. Dolj.

ENGIE lansează a doua ediție a programului Energie pentru meseria mea.

ENGIE lansează a doua ediție a programului Energie pentru meseria mea.

Viitorii profesioniști, formați în București și Brașov, prin programul de învățământ profesional dual – Energie pentru meseria mea.

În contextul unui deficit acut de forță de muncă calificată, ENGIE Romania, prin companiile sale Distrigaz Sud Rețele S.R.L. şi ENGIE Servicii S.R.L, investește 5.000.000 de lei pentru calificarea a aproximativ 120 de tineri profesioniști din București și Brașov, prin programul Energie pentru meseria mea.

Motivată de necesitatea de a securiza personalul tehnic calificat pentru activitățile sale de distribuție, furnizare și servicii tehnice, ENGIE Romania a înființat în 2018 primele clase de învățământ profesional dual la Colegiului Tehnic „Mihai Bravu” din București, în parteneriat cu asociația Hands Across Romania, Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România și Primăria Sectorului 3. Cei 60 de elevi care au optat pentru această formă de învățământ de trei ani îmbină teoria cu practica și se califică în meseria de instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze. Începând cu anul școlar 2019-2020, ENGIE va continua programul înființând încă o clasă în București și îl va extinde cu o clasă în Brașov, la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea”.

“Lipsa de personal calificat a devenit o problemă presantă, care s-a acutizat de la an la an. În perioada 2017-2018 am reușit să atragem în companie aproximativ 50 de tineri cu specializarea de instalatori, în cadrul Programului de Instalatori Juniori, însă nevoia este cu mult mai mare. Activând într-un domeniu eminamente tehnic, asigurarea unei forțe de muncă calificate, atât pentru partea de exploatare în siguranță a rețelei de distribuție de gaze naturale, cât și pentru serviciile de întreținere și exploatare în siguranță a instalațiilor interioare deținute de clienții noștri, este o condiție indispensabilă pentru buna desfășurare a activității.”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General, ENGIE Romania.

Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii

Elevii care optează pentru programul Energie pentru meseria mea se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentare față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei: bursă lunară în valoare de 500 de lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăugă bursa de merit de 200 de lei/lună, acordate de companie. În plus, ENGIE acoperă cheltuielile de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, asigură transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

În București, ENGIE Romania a investit în crearea şi dotarea unor ateliere în care elevii învăță meseria direct de la colegi experimentați din companie. Angajații ENGIE Romania îi îndrumă pe tot parcursul formării astfel încât la finalul celor trei ani de studiu aceștia să deţină toate cunoștințele necesare unei integrări facile în companie. În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituția de învățământ parteneră, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București, respectiv Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov, elevul beneficiază de formare teoretică și practică de la școală și companie, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resurse umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania asigură resursele umane și financiare pentru formarea practică a elevilor care se înscriu în această formă de învățământ.

Pentru anul școlar 2019-2020, pre-înscrierile se realizează în perioada 1-31 mai 2019, iar înscrierile între 24 și 26 iunie pentru ambele instituţii de invăţământ incluse în program, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București, respectiv Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov.