Comunicate de presă

ENGIE lansează două noi clase de învățământ profesional în sistem dual pentru calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze

ENGIE Romania lansează două noi clase de învățământ profesional în sistem dual, în București și Constanța, având calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. Pentru calificarea a 50 de tineri, ce urmează să fie selectați pentru anul școlar 2022-2023, ENGIE Romania investește 2.300.000 de lei.

Programul de învățământ profesional în sistem dual, „Energie pentru meseria mea”, este desfășurat în parteneriat cu Liceul Tehnologic “Tomis” din Constanța, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și cu sprijinul asociației Hands Across România.

“În urmă cu patru ani, am luat decizia de a demara propriul program vocațional, ca răspuns la deficitul de tineri cu o calificare tehnică. Prima generație de absolvenți, care s-a alăturat anul trecut filialelor noastre, ne-a confirmat faptul că investiția în acest tip de învățământ dual este benefică și că ne putem baza pe energia tinerilor dornici să învețe o meserie de viitor. Continuăm să susținem acest proiect prin înființarea a două noi clase de elevi”, a declarat Eric Stab, Președinte, Director General ENGIE Romania.

Până acum, 165 de elevi din București, Brașov și Galați au ales programul de învățământ profesional dual, derulat de ENGIE, iar prima generație de absolvenți lucrează deja în cadrul filialelor companiei. Pentru calificarea celor 215 elevi, ENGIE Romania investește aproximativ 10.000.000 de lei.

Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare multiple, pe până la 1.050 de lei lunar. Suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei, ENGIE Romania oferă:

  • Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
  • Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;
  • Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;
  • Masă de prânz pe toată durata practicii;
  • Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
  • Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze;
  • Oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

ENGIE Romania a lansat prima ediție a programului de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, în anul 2018, pregătind 165 elevi, din București, Brașov și Galați să obțină calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaz. Prima generație de elevi a obținut deja certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, iar 51 dintre absolvenți lucreză în cadrul celor două filiale, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii.

keyboard_arrow_up