În data de 13 septembrie, centrele de relații clienți și numărul de Call Center ENGIE vor fi închise/indisponibile. Excepţie face insula ENGIE din Băneasa Shopping City, care va funcţiona conform programului centrului comercial. Între timp, poți folosi formularul de contact, iar un consilier îți va răspunde imediat ce programul va fi reluat. Mulțumim pentru înțelegere!

ENGIE Romania a achiziționat un parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW

ENGIE Romania a achiziționat un parc fotovoltaic cu o capacitate de 9,3 MW

ENGIE Romania a finalizat achiziția unui parc fotovoltaic, compus din două ferme, cu o capacitate instalată totală de 9,3 MW. Parcul face parte din Ever Solar SA, filială deținută de dezvoltatorul german de parcuri fotovoltaice, Soventix, și Alpin Solar, coproprietar și dezvoltator.

Fermele fotovoltaice sunt localizate în satul Cristuru Secuiesc din județul Harghita. Ele au fost puse în exploatare în anul 2015, producând până în prezent ~55 GWh, echivalentul consumului anual de energie electrică a aprox. 34.000 gospodării.

Achiziția este în linie cu strategia ENGIE Romania, axată pe dezvoltarea energiilor regenerabile care au un rol cheie în tranziția energetică. ENGIE consideră că dezvoltarea energiei regenerabile este esențială pentru decarbonizarea sectorului energetic și pentru reducerea emisiilor de carbon. România are un potențial important de energie solară, care va fi valorificat din ce în ce mai mult în următorii ani. Prin urmare, obiectivul ENGIE Romania este de a continua dezvoltarea portofoliului de capacitate instalată de energii regenerabile, atât prin creștere organică, cât și prin achiziții.

“Această achiziție marchează o nouă etapă în atingerea obiectivului de a deveni, până în 2030, un investitor important în domeniul energiei regenerabile în România și de a contribui, astfel, la ambiția grupului de a fi liderul tranziției energetice. Pe plan local, obiectivul nostru este de a  ocupa o poziție de lider pe segmentul de energie regenerabilă centralizată -dat fiind că energia eoliană și cea solară vor avea o pondere tot mai mare în viitorul mix energetic al țării- și de a oferi energie verde clienților noștri, persoane fizice sau juridice.” a declarat Eric Stab, Președinte & CEO of ENGIE Romania.

ENGIE Romania operează în prezent 110 MW de energie regenerabilă în capacități eoliene și fotovoltaice. Anterior acestei achiziții, ENGIE Romania era prezentă în domeniul energiei regenerabile prin operarea a două parcuri eoliene, cu o capacitatea instalată de ~100 MW, aflate în județele Brăila și Galați.