În data de 13 septembrie, centrele de relații clienți și numărul de Call Center ENGIE vor fi închise/indisponibile. Excepţie face insula ENGIE din Băneasa Shopping City, care va funcţiona conform programului centrului comercial. Între timp, poți folosi formularul de contact, iar un consilier îți va răspunde imediat ce programul va fi reluat. Mulțumim pentru înțelegere!

ENGIE Romania continuă investiția în formarea noilor generații de instalatori

ENGIE Romania continuă investiția în formarea noilor generații de instalatori

În contextul unui deficit acut de forță de muncă calificată, ENGIE Romania continuă investiția în formarea și calificarea viitoarelor generații de profesioniști care s-au înscris în programul său de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, și alocă suma de aprox. 850.000 de lei pentru implementarea a două acțiuni complementare, menite să le faciliteze elevilor experiența de învățare online, dar și pe cea offline. Această investiție se adaugă celor 5.000.000 de lei pe care compania i-a alocat până în prezent pentru calificarea ca instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze a celor 115 elevi înscriși în program.

Astfel, pe parcursul derulării școlii online, ENGIE Romania, împreună cu instituțiile de învățământ partenere, facilitează cursurile teoretice și practice pentru cei 115 elevi din București și Brașov prin punerea la dispoziția acestora de tablete și prin adaptarea cursurilor teoretice și practice pentru a le oferi elevilor o experiență bună de învățare, chiar și de la distanță.

În plus, în așteptarea reluării cursurilor la clasă, ENGIE Romania a amenajat două ateliere noi de practică, la Colegiul Tehnic “Mihai Bravu” din București. Ateliere sunt dotate cu instrumente moderne, necesare pentru învățarea practică și exersarea abilităților și operațiunilor specifice meseriei de instalator.

“Educația și formarea tinerilor profesioniști rămân o prioritate pentru noi, în ciuda contextului dificil pe care îl traversăm în prezent. Investiția vizează atât îmbunătățirea experienței de învățare pentru generațiile care sunt deja înscrise, cât și atragerea unui număr cât mai mare de tineri în această formă de învățământ care le permite securizarea viitorului profesional prin calificarea într-o meserie și angajarea într-o companie cu experiență în domeniu.”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General, ENGIE Romania.

Având în vedere necesitatea de a asigura personalul tehnic calificat pentru activitățile sale de distribuție și furnizare de gaze naturale și servicii tehnice, ENGIE Romania a înființat în 2018 primele clase de învățământ profesional dual la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București, iar în ciclul școlar 2019-2020 a extins programul, suplimentând cu încă o clasă locurile disponibile în București și înființând o clasă la Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov. Cei 115 elevi care sunt înscriși în ciclul 2020-2021 în această formă de învățământ de trei ani îmbină teoria cu practica, iar la absolvire primesc calificarea de instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze și au oportunitatea de a se angaja în cadrul ENGIE Romania. Pe toată durata școlarizării, tinerii se bucură de avantaje financiare acordate de companie, care pot ajunge la 1.050 de lei lunar, și de alte facilități.

ENGIE Romania a investit în crearea şi dotarea unor ateliere în care elevii învăță meseria direct de la colegi experimentați din companie. Angajații ENGIE Romania îi îndrumă pe tot parcursul formării astfel încât, la finalul celor trei ani de studiu, aceștia să deţină toate cunoștințele necesare unei integrări facile în companie. În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companii din cadrul Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București, respectiv Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov, elevul beneficiază de formare teoretică și practică de la școală și companie, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resurse umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania asigură resursele umane și financiare pentru formarea practică a elevilor care se înscriu în această formă de învățământ.

Avantaje financiare multiple: până la 1.050 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii

Elevii care optează pentru programul “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentare față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei: bursă lunară în valoare de 500 de lei, la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăugă bursa de merit de 200 de lei/lună, acordate de companie. În plus, ENGIE acoperă cheltuielile de transport pre-urban, în limita a 150 lei/lună, asigură transport urban dedicat și masa de prânz pe durata practicii. De asemenea, la finalul celor trei ani de studii, elevii primesc certificare și au oportunitatea de a se angaja în cadrul grupului ENGIE.

Pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE Romania are în vedere formarea a două noi clase, în București și Galați.