Comunicate de presă

ENGIE Romania donează gaz natural comprimat pentru vehicule IVECO

ENGIE Romania reînnoiește sprijinul oferit Crucii Roșii Române și se alătură IVECO România cu o donație de gaz natural comprimat pentru vehicule, necesar pentru a transporta alimente și materiale de strictă necesitate către instituții și persoane afectate de COVID-19 din întreaga țară. Aceasta se adaugă sprijinului financiar în valoare de 100.000 de euro, direcționat de ENGIE Romania către Crucea Roșie pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, precum și de aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19.

Crucea Roșie Română va alimenta gratuit cu gaz natural comprimat două autovehicule IVECO DAILY la stația deținută de ENGIE Romania și situată în Bulevardul Preciziei, București. Organizația va putea transporta, folosind un combustibil alternativ prietenos cu mediul înconjurător, alimentele și materialele necesare în lupta împotriva COVID-19.

Gazul natural comprimat pentru vehicule este un combustibil mai puțin poluant decât combustibilii clasici (vehiculele cu gaz natural comprimat înregistrează cu până la 77% mai puține emisii de particule fine și emit cu până la 23% mai puțin CO2 decât motoarele pe benzină), este mai silențios și are o inflamabilitate mult mai redusă decât GPL-ul sau combustibilii clasici.

ENGIE Romania s-a alăturat luptei împotriva COVID-19 cu o donație în valoare de 250.000 de euro în sprijinul cadrelor medicale din prima linie și a pacienților afectați de virusul SARS-COV-2. Fondurile au fost direcționate către trei organizații: Crucea Roșie Română și Dăruiește Viața, în cuantum de 100.000 de euro fiecare, pentru achiziția de echipamente pentru cadrele medicale, precum și de aparate de ventilație sau materiale de strictă necesitate pacienților confirmați cu COVID-19. Alți 50.000 de euro au fost alocați pentru îngrijirea pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu COVID-19 și pentru care HOSPICE Casa Speranței rămâne o alternativă pentru continuarea tratamentului a cărui lipsă le-ar pune viețile în pericol.

Grupul ENGIE este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice. ENGIE Romania este principala filială a Grupului în România şi deţine companiile Distrigaz Sud Reţele, ENGIE Servicii, ENGIE Building Solutions, Alizeu Eolian şi Brăila Winds. Compania activează în următoarele domenii de activitate: distribuţie şi furnizare de gaze naturale, furnizare de electricitate, servicii tehnice pentru instalaţiile de gaze naturale şi centrale termice şi producţie de electricitate. ENGIE Romania şi filialele sale deservesc un portofoliu de 1,8 milioane de clienţi, operează o reţea de distribuţie de circa 20.000 km, deţin două parcuri eoliene cu o capacitate totală de 100 MW şi au 3.900 de angajaţi.

 

keyboard_arrow_up