Business News

ENGIE Romania lansează e-XPLORE EV, o soluție completă de management pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice

În contextul creșterii susținute a pieței de mașini electrice din România, cu 83,5% comparativ cu anul 2021, conform raportului ACEA*, ENGIE Romaniaîși propune să asigure un sistem de management scalabil al punctelor de încărcare, pentru a încuraja soluțiile de transport prietenoase cu mediul. Astfel, ENGIE are ca obiectiv dezvoltarea platformelor digitale pentru partenerii și clienții săi, oferindu-le suport prin soluții integrate, ȋn cadrul unor parteneriate pe termen lung.

Un pas important în atingerea acestui obiectiv asumat de companie este lansarea aplicației e-XPLORE EV, în parteneriat cu Etrel, o soluție completă pentru mobilitate electrică ce oferă o experiență plăcută și facilă utilizatorilor săi. Această soluție se adresează tuturor clienților, de la utilizatorii finali ai stațiilor de încărcare, până la companiile care dețin flote de mașini electrice.

Principalele beneficii ale aplicației de mobilitate electrică oferite de ENGIE utilizatorilor finali sunt:

  • Accesarea stațiilor de încărcare înregistrate în platformă;
  • Gestionarea sesiunilor de încărcare direct de pe telefon, chiar și de la distanță;
  • Plata rapidă și sigură prin 3D Secure;
  • Vizualizarea istoricului încărcărilor și al plăților.

Pentru companii, a fost dezvoltată o platformă care pune la dispoziție o soluție de monitorizare și monetizare, după caz, a flotei proprii de mașini electrice sau hybrid plug-in, oferind multiple funcționalități, printre care:

  • Acces rapid la informații generale despre flota de mașini;
  • Istoricul activităților utilizatorilor de mașini electrice sau hybrid plug-in;
  • Gestiunea și monitorizarea în timp real a cardurilor de încărcare și plată prin radiofrecvență (RFID);
  • Istoricul autorizărilor sesiunilor de încărcare și a plăților efectuate;
  • Administrarea propriilor echipamente de încărcare;

Aplicația e-XPLORE EV este disponibilă în Google Play și App Store, punând la dispoziția utilizatorilor săi toate instrumentele necesare, într-un mod prietenos și accesibil. Platforma de management a flotelor de mașini poate fi accesată cu ușurință, fie prin intermediul versiunii web a aplicației e-XPLORE EV, fie prin adresa URL transmisă la crearea contului de utilizator.

Ambiția ENGIE, la nivel de grup, este să atingă obiectivul zero emisii de dioxid de carbon până în 2045, prin decarbonizarea propriilor activități, prin investiții în energie regenerabilă și prin susținerea clienților în reducerea amprentei de carbon, inclusiv în ceea ce privește oferirea unor soluții complete de mobilitate electrică.

Informații complete despre soluția integrată de mobilitate electrică, pot fi consultate aici. Instalează-ți acum aplicația e-XPLORE EV și încarcă-te cu energie pentru următoarele călătorii electrizante!

*Datele Raportului ACEA – (https://www.acea.auto/files/20230201_PRPC-fuel_Q4-2022_FINAL-1.pdf).

keyboard_arrow_up