Povești de succes

ENGIE X DONA.Logistică: Parteneriat de succes pentru reducerea costurilor cu energia electrică

Despre DONA.Logistică

DONA. Logistică este o companie de distribuție produse farmaceutice, cu capital 100% românesc, având o arie de acoperire națională. Portofoliul de produse acoperă arii largi terapeutice, incluzând medicamente, suplimente alimentare, produse cosmetice, dermato-cosmetice și de igienă, precum și dispozitive medicale. Depozitul DONA. Logistică, cu o suprafaţă totală de aproximativ 8.000 mp, este unul dintre cele mai mari depozite de medicamente din România și deservește farmaciile și spitalele din întreaga țară.
Rulează videoul

Nevoile de business ale DONA.Logistică

DONA. Logistică își propune să furnizeze și să asigure servicii de distribuţie performante cu costuri minimale tuturor farmaciilor și entităților interesate să achiziționeze produse farmaceutice. Ȋn acest scop, nevoia companiei este de a reduce costurile cu energia electrică prin producerea proprie de energie verde și creșterea autonomiei energetice. DONA. Logistică a decis găsirea unei soluţii pentru producţia de energie electrică din surse regenerabile.

Soluţia propusă de ENGIE

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii DONA.Logistică de producere descentralizată a energiei electrice, ENGIE a oferit soluţia proiectării și instalării unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere de 379 kWp, care va asigura peste jumătate din necesarul de energie electrică al companiei destinată activităţii logistice.

Beneficiile obţinute de DONA.Logistică

Prin implementarea soluţiei oferite de ENGIE, DONA.Logistică va obţine o reducere a consumului de energie electrică din reţeaua publică de aproximativ 40% prin producţia proprie de energie verde, contribuind astfel și la reducerea impactului asupra mediului. Centrala electrică fotovoltaică va genera anual aproximativ 453 MWh, contribuind la reducerea emisiilor corespunzătoare pentru 133 de tone de dioxid de carbon pe an.

Experienţa, suportul acordat în vederea instalării și avizării sistemului, profesionalismul și colaborarea eficientă cu echipele ENGIE au fost factori de performanţă remarcaţi de către DONA.Logistică. De asemenea, au fost apreciate flexibilitatea în analiza mai multor variante pentru găsirea celei mai bune soluţii și calitatea serviciilor oferite.

Ce spun reprezentanţii DONA.Logistică

“A fost o colaborare de succes cu ENGIE, totul a decurs corect și bine. Suntem foarte mulțumiți de servicii, de organizarea și executarea întregului proces, de la proiectare până la instalarea sistemului fotovoltaic și suportul pe care ni l-au acordat pentru completarea formularelor și obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare. Echipele ENGIE au dat dovadă de profesionalism și flexibilitate pentru a analiza mai multe variante și a găsi soluţia cea mai bună care să se potrivească nevoilor noastre. Am apreciat atenţia lor la detalii și implicarea pe parcursul întregului proces.Totul a fost foarte bine făcut, nota 10. Recomand ENGIE ca partener în implementarea soluţiilor de panouri fotovoltaice.”

 

Dorești să planificăm împreună primii pași spre
tranziţia la energia verde?

keyboard_arrow_up