Povești de succes

ENGIE X Omnia Plast: Parteneriat pentru producerea descentralizată a energiei electrice

Despre Omnia Plast

Compania Omnia Plast, cu sediul în Chiajna, aparţine grupului Sunino Spa din Italia. Domeniul principal de activitate constă în injecţia de mase plastice (proiectarea, producţia și asamblarea de articole sportive, croitorie industrială), iar în secundar, venind în sprijinul activităţii principale, producţia de articole destinate îngrijirii copiilor, jucării și componente ale acestora, producţia de ambalaje din plastic.

Rulează videoul

Nevoile de business ale Omnia Plast

Nevoia companiei este de a crește, în primul rând, performanţa economică prin reducerea costurilor cu energia electrică și de a deveni competitivă, reducând în același timp emisiile de dioxid de carbon. Ȋn acest sens, Omnia Plast a decis găsirea unei soluţii pentru producerea descentralizată a energiei electrice. Prin implementarea acestui proiect, compania dorește să contribuie pe termen lung la un mediu mai curat și mai sănătos, având mai ales în vedere domeniul său de activitate, și anume injecţia de mase plastice.

Soluţia propusă de ENGIE

Pentru a veni în întâmpinarea nevoii Omnia Plast de tranziție către surse de energie cu un impact neutru asupra mediului înconjurător, ENGIE a oferit soluţia proiectării și instalării unei centrale electrice fotovoltaice cu o putere de 555 kWp, care va asigura o parte semnificativă din consumul propriu de energie electrică.

Beneficiile obţinute de Omnia Plast

Prin implementarea soluţiei oferite de ENGIE, Omnia Plast va beneficia de creșterea performanței economice prin reducerea costurilor cu energia electrică, dar și de un potențial mai mare pentru un viitor sustenabil al afacerii sale prin reducerea impactului asupra mediului. Centrala electrică fotovoltaică va genera anual aproximativ 680 MWh, contribuind la reducerea emisiilor corespunzătoare pentru 203 de tone de dioxid de carbon pe an.

Experienţa, profesionalismul și colaborarea eficientă cu echipele ENGIE au reprezentat factori de performanţă remarcaţi de către Omnia Plast. De asemenea, au fost apreciate calitatea serviciilor și echipamentelor oferite și parteneriatul de încredere.

Ce spun reprezentanţii Omnia Plast

“Am ales ENGIE pentru că este un nume important în domeniu, pentru că este un partener al nostru cu care lucrăm de mai mulţi ani și pentru că ne oferă o anumită siguranţă în implementarea unui astfel de proiect.

Factorii determinanţi în alegerea ENGIE au fost: echipa, care are experienţă în domeniu. Am făcut un studiu de piaţă și am comparat mai multe oferte, iar soluţia tehnică propusă de ENGIE a fost una dintre cele mai convenabile pentru noi, având în vedere calitatea echipamentelor propuse și timpul foarte scurt de implementare. De asemenea și costul, considerând raportul calitate-preţ, a fost unul dintre cele mai bune.”

 

Dorești să planificăm împreună primii pași spre
tranziţia la energia verde?

keyboard_arrow_up