Comunicate de presă

GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life lansează a şaptea ediţie a programului educaţional ,,Întâlnire cu energia’’

GDF SUEZ Energy România, în parteneriat cu Fundaţia Chance for Life şi Ministerul Educaţiei Naţionale, lansează a saptea ediţie a programului „Întâlnire cu energia”. Acesta este un program educaţional iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007 ce vizează transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.

Ediţia 2013 a programului se va desfăşura în aproximativ 35 de şcoli din Bucureşti, Braşov, Călăraşi, Galaţi şi Tg-Jiu. Aproximativ 2400 de elevi de clasa a IV-a vor avea prima lor ,,Întâlnire cu  energia’’ în luna octombrie în cadrul căreia vor învăţa lucruri utile despre sursele de energie.

Programul constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Prima lecţie se va desfăşura în săptămâna 7-11 octombrie iar cea de-a doua în săptămâna 21-25 octombrie. Lecţiile programului vor fi susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life. Pentru concretizarea noţiunilor predate, ei vor utiliza un set de planşe pedagogice, experimente şi jocuri, punând accent pe partea interactivă a lecţiilor.

Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, mărturie stă acest program devenit deja tradiţional la nivelul companiei. ,,Acest program aduce informaţii practice despre energie, utile atât elevilor implicaţi în program cât şi părinţilor şi cadrelor didactice.Voluntarii GDF SUEZ Energy Romania au ocazia, prin intermediul acestui program, de a ieşi din aria lor de competenţă şi a interacţiona cu elevii în cadrul unor lecţii foarte interactive’’, a declarat Eric Stab, Preşedinte Director General GDF SUEZ Energy România.

În cadrul programului va fi lansat concursul ,,Câştigă cu Metano’’, acesta având 2 componente: o etapă pe şcoală, în cadrul căreia elevii trebuie să realizeze un proiect comun plecând de la tematicile programului şi un concurs individual, cu 3 categorii de premii, pentru fiecare clasă.

Elementul de noutate din acest an îl constituie concursul de granturi lansat la nivelul şcolilor participante din cele 5 oraşe prin care se încurajează propunerea şi implementarea proiectelor din domeniul economiei de energie şi protecţia mediului înconjurător. Cel mai bun proiect care va fi declarat câştigător la nivelul fiecărui oraş participant va primi o finanţare de 1000 de euro din partea organizatorilor.

Programul ,,Întâlnire cu energia’’ face parte din platforma de responsabilitate socială a GDF SUEZ Energy România, Energie pentru fapte bune. Puteţia afla mai multe informaţii despre program pe www.energiepentrufaptebune.ro şi pagina de Facebook www.facebook.com/energiepentrufaptebune.

keyboard_arrow_up