Comunicate de presă

Programul Energie pentru o șansă la viață ajunge şi la Brașov

ENGIE Romania şi Asociaţia Dăruieşte Viaţa continuă seria proiectelor de responsabilitate socială derulate în domeniul sănătăţii prin dotarea Spitalului de Copii Braşov cu un aparat de ventilaţie mecanică invazivă, de importanță vitală pentru tratamentul micuților internaţi în spital.

Asociația Dăruiește Viață a identificat necesitățile medicale pentru ca Spitalul Clinic de Copii Braşov să poată trata la standarde ridicate cât mai mulți pacienți. Această instituție medicală are un rol esențial în tratamentul cazurilor grave și complexe pediatrice, provenite atât din județul Brașov cât și din județele învecinate, Harghita și Covasna. În acest context, s-a dovedit că dotarea cu aparatură de ventilaţie mecanică invazivă reprezintă nu doar o necesitate, ci o a doua șansă la viață pentru mai mulți copii.

În acest moment, secția de terapie intensivă din cadrul spitalului dispune doar de 5 aparate de ventilație mecanică dintre care 3 sunt foarte vechi, uzate și nu pot fi folosite pentru bebeluși și copiii născuți prematur. Noul aparat performant poate oferi micilor pacienți tratamentul corespunzător, în măsură să preia şi să corecteze în mod eficient funcţia respiratorie a copiilor. Aceste aparate au un rol important în restabilirea funcţiei respiratorii, numai în 2015, în secţia de terapie intensivă a Spitalului de Copii din Brașov, au necesitat intubație si ventilație mecanică aproximativ 40 de copii, majoritatea fiind nou născuți și prematuri. Investiţia în achiziţionarea aparatului a fost de 47.000 de euro.

Această donaţie face parte dintr-un program mai amplu derulat de ENGIE Romania în parteneriat cu Asociaţia Dăruieşte Viaţa care vizează dotarea mai multor spitale din România cu aparate de ventilaţie mecanică. 

Instituţiile medicale incluse în program sunt Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, Spitatul de Urgenţă Copii Braşov, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu Bucureşti şi Institutul de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta”.„Ne-am bucurat să fim incluşi în campania „Energie pentru o nouă viață”, care răspunde unei nevoi acute şi de o importanţă majoră pentru spitalul nostru, aceea de a  achiziționa un ventilator de înaltă performanță, cu funcţionalităţi multiple, care să se adreseze problemelor respiratorii ale prematurului, nou-născutului, precum și copilului mare. Fiind un aparat de ultimă generaţie, cu performanţe ridicate, el prezintă şi mai multe funcţionalităţi de a prelua şi corecta în mod eficient funcţia respiratorie a micului pacient şi implicit şanse mai mari de reuşită şi vindecare pentru pacienţi.” a declarat dr. Liviu Muntean Liviu, Managerul Spitalului Clinic de Copii Brașov.

În cadrul strategiei de responsabilitate socială a ENGIE, susținem acele proiecte care aduc un răspuns unor probleme acute şi de o importanţă majoră pentru comunitate şi care au un efect benefic pentru o lungă durată de timp. In momentul de față, considerăm că sistemul medical este domeniul care are nevoie de susținerea și implicarea noastră, de aceea, din 2013 şi până în prezent am susţinut, alături de Asociaţia Daruieşte Viaţă, mai multe proiecte de dotare cu echipament medical a unor centre medicale importante din România, încercând în acest fel să-i ajutam pe semenii noştri încercaţi de diverse afecţiuni. Suntem bucuroși să putem contribui, prin donarea acestui aparat de ventilaţie mecanică, la creșterea performanțelor Spitalului Clinic de Copii Brașov, o unitate medicală pediatrică de mare importanță pentru județele Brașov, Harghita și Covasna”, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE România.

“Proiectul actual vine ca o continuare a implicării Asociaţiei Daruieşte Viaţa în ceea ce a însemnat Colectiv. Odată cu acest dezastru a ieşit, din nou, la suprafaţă lipsa acută a aparatelor de ventilaţie, vitale în foarte multe dintre spitalele din România, care tratează boli pulmonare, dar şi urgenţe. Alături de ENGIE Romania am ajuns la concluzia ca nu putem lăsa lucrurile aşa până se va întâmpla o nouăo tragedie şi că singura soluţie este de a ne implica direct şi imediat în dotarea cât mai multor spitale cu aparatură de ultimă generaţie. Asemenea aparate de ventilaţie nu se folosesc doar în cazuri de dezastre, ci inclusiv pentru victimele unor accidente care nu pot respira fără ajutor”, a spus Oana Gheorghiu, Vicepreşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţa.

Programul Energie pentru o şansă la viaţă a fost lansat de ENGIE România în anul 2013 şi vizează îmbunătăţirea sistemului medical românesc în cadrul instituţiilor medicale publice, având ca direcţii de acţiune :

modernizarea unor centre de excelenţă profesionale;

dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanţă;

modernizarea sau înfiinţarea unor secţii/centre din cadrul unităţilor medicale publice în vederea acordării unor servicii medicale de înaltă calitate.

Până în 2016, programul s-a axat pe modernizarea Centrului de Hematologie şi Transplant Medular al Institutului Clinic Fundeni în 2013, reprezentând o investiție de 375.000 de euro, iar în 2014 în cadrul aceluiaşi program a fost înfiinţată o nouă sală de operație în secţia IV aSpitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, în urma unei investiții de 235.000 de euro din partea ENGIE Romania.

keyboard_arrow_up