Comunicate de presă

Programul ,,Totul începe acasă’’ a fost premiat la Gala Naţională a Voluntarilor

În cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor, ediţia 2014, organizat de Federaţia Volum, programul „Totul începe acasă!”, derulat de GDF SUEZ Energy România în colaborare cu Habitat for Humanity România a fost premiat la categoria “Proiectul de voluntariat al anului în domeniul social”.

Programul „Totul începe acasă!” vizează reabilitarea celor 12 case sociale din cadrul SOS Satele Copiilor şi este implementat de Habitat for Humanity România, partener cu o experienţă îndelungată în gestionarea proiectelor de construcţie de case şi reabilitări. Clădirile au fost date în folosință în anii 90, nu au fost renovate de atunci, iar starea lor se degradează continuu. Acest proiect răspunde nevoii de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit şi de învăţare pentru copiii beneficiari, părinţii sociali şi asistenţii sociali care îşi desfăşoară activitatea în acest centru.

Lucrările de reabilitare au fost realizate şi cu implicarea voluntarilor GDF SUEZ Energy România care au răspuns cu entuziasm la cele 4 acţiuni de voluntariat organizate de-a lungul proiectului. Astfel, 80 de angajaţi, cumulând 500 de ore de voluntariat, au pus umăr de la umăr să facă din casele sociale un cămin mai primitor pentru copiii de aici.

Ediţia 2014 a Galei Naționale a Voluntarilor este organizată de Federaţia volum a în parteneriat cu Federația Fundațiile Comunitare din România, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționala pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

keyboard_arrow_up