Casa ta, eficientă energetic,
cu ENGIE și Ajusto

De ce să alegi programul
Casa eficientă energetic

Îți aduci casa la un nou nivel de eficiență energetică și scazi costurile facturilor de energie. În plus, 60% din investiție este finanțată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Așa că nu mai ai motive să amâni începerea proiectului tău. Mai ales când ai lângă tine echipa de profesioniști Ajusto.

  • Casa ta devine mai eficientă energetică, va consuma mai puțină energie și va fi mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
  • Poți primi finanțare pentru proiectul tău de eficientizare energetică.
  • Finanțarea se aplică pentru o gamă variată de servicii și astfel poți alege soluția potrivită pentru un nivel acceptat de eficiență energetică.
50000 lei
cheltuieli rambursate prin
programul AFM
10 %
din costul lucrărilor
finanțate de AFM
100 mil lei
alocați pentru programul
Casa eficientă energetic

Pașii proiectului tău de eficientizare energetică

1 Totul începe cu un audit energetic comandat pe Ajusto.ro prin care un auditor acreditat va evalua locuința și va propune un set de recomandări pentru creșterea eficienței energetice.
2 Înainte să te înregistrezi pe platforma AFM, asigură-te că ai toate documentele necesare și că acestea sunt valabile. Ulterior, dosarul de finanțare trebuie depus în maximum 15 zile de la confirmarea înscrierii în program.
3 Imediat ce dosarul tău e aprobat de către AFM, contactează echipa Ajusto pentru a stabili împreună cea mai potrivită soluţie și planul de proiect.
4 Odată ce avem acceptul tău pentru soluția propusă, lucrările pot începe. Echipa Ajusto va coordona fiecare etapă din proiect pentru ca tu să nu ai nicio grijă. Ulterior se va reface auditul locuinței pentru certificarea eficienței energetice obținute.
5 În urma finalizării proiectului vei depune la AFM documentele necesare pentru decontarea a 60% din valoarea totală a proiectului, în limita valorii de 70.000 lei (cu TVA).

Ești pregătit să începem proiectul tău?

Te așteptăm pe Ajusto.ro pentru a discuta despre soluția ta personalizată.

 
*Depunerea dosarelor pentru programul Casa Eficientă Energetic este temporar suspendată, nefiind confirmată data la care pot fi reluate înscrierile. In acest context este bine de luat in considerare faptul că auditul energetic este valabil pentru o perioadă de 6 luni de la efectuare.

Echipa Ajusto îți oferă toate serviciile necesare amenajării casei tale. O reparație sau o redecorare a locuinței începe întotdeauna și cu căutarea unui meșter bun, care să își facă treaba. Pe platforma Ajusto.ro găsești omul potrivit la prețul corect. Astfel ai siguranța că lucrurile se vor face după standarde, nu după ureche! Ai nevoie de un audit energetic, de o lucrare simplă sau complexă în casă? Ne ocupăm de la primul până la ultimul pas, iar tu te bucuri de o experiență așa cum trebuie.

De ce să apelezi la serviciile Ajusto?

Cu Ajusto ai un singur punct de contact cu mai multe alternative de execuție pentru proiectul tău.

Prețul este transparent, standard sau personalizat în baza unei oferte. Și, partea cea mai bună: plătești online!

Îți oferim garanție pentru lucrările efectuate de meșterii Ajusto aleși pe sprânceană.

Ai acces la parteneriatele noastre cu firme specializate care îți vor oferi cea mai bună experiență și proiecte la cheie.

Întrebări frecvente

  • În ce condiții este oferită finanțarea AFM?

    Asociația Fondului de Mediu (AFM) finanțează proiectele care asigură creșterea eficienței energetice a casei. Vei achita integral lucrările pentru eficientizarea casei, urmând apoi ca AFM să îți returneze 60% din investiție, maximum 70.000 lei, inclusiv TVA. Această sumă include și costurile aferente auditului energetic al clădirii, in limita a 2.500 lei, inclusiv TVA. Pentru mai multe detalii despre programul de finanțare click aici.

  • Ce tipuri de servicii sunt finanțate de AFM?
    • Reabilitare termică a clădirii
    • Sisteme încălzire și de preparare a apei calde de consum
    • Sisteme centralizate de ventilație mecanică
    • Lucrări de modernizare a sistemelor de iluminat
    • Tâmplărie cu vitraj și sisteme de umbrire

    Fiecare categorie de servicii conține o gamă amplă de lucrări ce se pot califica pentru finanțare. Poți consulta lista completă aici.

  • Ce criterii trebuie să îndeplinesc pentru a obține finanțarea AFM?

    Pot beneficia de finanțare persoanele fizice, proprietari sau co-proprietari ai unei case, care au plătite la zi taxele și impozitele. Finanțarea este oferită doar pentru casele deja construite și doar pentru echipamente noi pentru care va fi necesar să se prezinte dovada achiziției.

  • Care este termenul de implementare al proiectului de eficientizare energetică?

    Odată ce dosarul tău este aprobat de AFM, proiectul poate fi implementat în maximum 18 luni.

  • Pentru ce localități sunt disponibile serviciile Ajusto?

    Echipa Ajusto poate coordona lucrările proiectului tău de eficientizare energetică doar în zona București și Ilfov.

keyboard_arrow_up