Strategia Grupului ENGIE

Strategia noastră

În calitate de lider al tranziției energetice, ne asumăm angajamentul de a atinge ținta de Zero Emisii de Carbon până în 2045 pentru toate emisiile directe și indirecte. Ne bazăm pe poziționarea solidă în sectorul producției de energie regenerabilă și de energie termică cu emisii reduse de CO2, cât și pe gestiunea rețelelor existente, pentru a oferi soluții adecvate, în acord cu nevoile clienților noștri.

Strategia noastră de decarbonizare a activităților are la bază trei priorități până în anul 2030:

Accelerarea investițiilor în active de energie regenerabile

Ne concentrăm investițiile pe dezvoltarea energiilor regenerabile (energie hidroelectrică, energie solară, energie eoliană, biomasă) și investim în tehnologii avansate (energie eoliană offshore, biogaz, hidrogen).

58%
din mixul energetic să provină din energiile regenerabile

6 GW
capacități instalate de energie regenerabilă

Creșterea investițiilor noastre în infrastructură (dezvoltarea de rețele)

Ne consolidăm și decarbonizăm rețelele existente de gaze naturale și energie electrică, integrând noi tehnologii precum biogazul și hidrogenul în toate țările în care Grupul este prezent.

4 GW
dezvoltarea unei capacități
de producție de hidrogen

700 km
rețele de hidrogen gestionate

Reorientarea soluțiilor pentru clienți

Propunem clienților noștri soluții de producție descentralizată de energie cu emisii scăzute de CO2, rețele de încălzire și răcire pentru municipalități, soluții de eficiență energetică, mobilitate verde și inginerie, cât și tehnologii pentru orașe sustenabile.

34%
reducerea emisiilor de CO2 generate de produsele comercializate de Grup

keyboard_arrow_up