Soluțiile noastre

ENGIE Romania continuă seria de acțiuni pentru atingerea obiectivului Net zero carbon prin instalarea unei noi centrale electrice fotovoltaice la sediul central

Angajamentul ambițios al ENGIE este de a ajunge la Net zero carbon până în 2045. Ȋn acest scop, ENGIE se axează pe energia regenerabilă și pe infrastructura energetică având emisii reduse de carbon, ajutând în același timp clienţii săi să își atingă obiectivele de decarbonizare.

Astfel, pe harta verde, ENGIE Romania a pus în 2021 încă unul dintre propriile proiecte: instalarea unei noi centrale electrice fotovoltaice la sediul central din București, după cea pusă în funcțiune în 2019 pe corpul D al clădirii.

Actiunea face parte din demersul de reducere a amprentei de dioxid de carbon prin utilizarea directă a energiei verzi produsă chiar la sediile proprii.

Centrala electrică fotovoltaică are o putere instalată de 73.5 kWp și însumează 241 de panouri fotovoltaice de 305 Wp fiecare. Acestea sunt desfășurate pe o suprafață de peste 1000 metri pătrați pe terasa clădirii ENGIE, corp B. Centrala electrică fotovoltaica va asigura o producție anuală estimată de energie electrică de 87 MWh, destinată consumului propriu, ENGIE beneficiind astfel de o reducere de aproximativ 7% a cantităţii de energie consumată din sistemul energetic naţional (împreună cu producția de 26 MWh/an a panourilor de pe corpul D).

Prin punerea în funcţiune a acestui proiect, ENGIE contribuie la reducerea cu aproximativ 23 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

„ENGIE Romania, în linie cu strategia Grupului ENGIE, are ambiția de a deveni liderul tranziției către o economie cu impact neutru asupra mediului înconjurător. Acţiunile noastre în direcţia reducerii amprentei de CO2 prin consumul de energie verde converg către atingerea acestui obiectiv. Prin instalarea centralei electrice fotovoltaice la sediul ENGIE vom crește eficienţa energetică a propriilor spaţii, optimizând costurile cu energia electrică.”

Pentru mai multe detalii accesați pagina despre soluții personalizate de panouri fotovoltaice.

Rulează videoul
keyboard_arrow_up